Actions

Work Header

16 ian 2001

Work Text:

Nava spațială condusă de căpitanul Victor Țiblă, intră în cele mai nostime și ciudate încurcături posibile, din care e scoasă de obicei de echipajul său – sergentul Doru Bară.

În una din misiuni ajung, din cauza unei greșeli făcute de căpitanul ei, pe planeta Fiks din sistemul Meduzei. Aici ei, după ce rămân fără combustibil, încearcă să repare aparatul de transmisie prin radio. După două zile, încearcă din nou să transmită un mesaj la bază.

- Recepție, recepție, baza, aici căpitanul Țiblă de pe nava Pătrunjelul, pardon X20.

- Aici baza, ce s-a întâmplat Pătrunjelule, pardon X20?

- Ne-am prăbușit pe planeta Fiks, în sistemul Meduzei, din cauza unei defecțiuni la sistemul de propulsie cu laser. Vă rugăm să trimiteți o navă în ajutor.

- O navă se află la două zile distanță de voi, îi vom transmite să vină să vă ia. Terminat.

- Mulțumesc. Terminat.

La o zi după această convombire, sergentul Bară reușește să repare propulsoarele și găsește pe navă, destul combustibil pentru a ajunge până pe Jupiter.

A doua zi, nava trimisă, să îi aducă înapoi pe Pământ, îi găsește gata de plecare, cu o singură problemă: căpitanul Tiblă începu să se laude că el a fost cel care a reparat propulsoarele și a găsit combustibilul. Dar din toată traba asta, el nu s-a ales cu nici măcar o medalie, cum sperase el, ci cu o misiune pe Sirius 5. Spre disperarea sergentului Bară.