Archive FAQ > Uitnodigingen

Wat is een uitnodiging?

Uitnodigingen, ook wel tokens genoemd, worden gebruikt voor de registratie van nieuwe gebruikers. Er zijn twee soorten uitnodigingen: een is een link die nieuwe gebruikers naar de pagina Account Aanmaken leidt, en de andere is een alfanumerieke string die gebruikt kan worden om een nieuwe account aan te maken.

Ga naar Ik heb een uitnodiging gekregen. Hoe gebruik ik die om een account aan te maken? om te weten hoe je een uitnodiging met een link moet gebruiken.

Heb je een uitnodiging zonder link gekregen, bezoek dan Hoe gebruik ik een uitnodiging zonder link?

Waarom kan ik geen account aanmaken zonder uitnodiging?

Wij gebruiken een uitnodigingsysteem om ervoor te zorgen dat het Archive of Our Own - AO3 (Ons Eigen Archief) op een gecontroleerde manier kan groeien. Wij voegen geleidelijk nieuwe gebruikers toe zodat het totale aantal accounts niet groter wordt dan wat onze hardware, onze bandbreedte en ons supportteam aan kunnen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen die het AO3 gebruikt de best mogelijke ervaring heeft.

Hoe krijg ik een uitnodiging?

Er zijn twee manieren om een uitnodiging te krijgen:

  • Door op de "Get Invited" ("Krijg een uitnodiging") knop te klikken, net onder de Welkom tekst op de homepagina van het Archive of Our Own - AO3 (Ons Eigen Archief). Hier kan je je naam toevoegen aan de lijst met Verzoeken om Uitnodigingen. Uitnodigingen worden op volgorde van aanvraag uitgestuurd ("First-come, first-served").
  • Je kan ook een uitnodiging van een bestaande AO3-gebruiker krijgen. Gebruikers kunnen via hun account uitnodigingen aanvragen. Voor meer informatie, ga naar Ik heb al een account. Hoe geef ik iemand anders een uitnodiging?

Voor meer informatie over de status van je uitnodigingsverzoek, ga naar Hoelang duurt het voordat ik een uitnodiging krijg?

Hoelang duurt het voordat ik een uitnodiging krijg?

De pagina met Verzoeken om Uitnodigingen biedt informatie over het huidige aantal mensen op de wachtlijst. Je kan nagaan hoeveel mensen momenteel op een uitnodiging wachten en het aantal uitnodigingen dat wij op een dag versturen. Op deze manier kan je inschatten wanneer je een uitnodiging zult krijgen.

Je kan die pagina ook gebruiken om te controleren waar je je op de lijst bevindt. Vul hiervoor je e-mailadres in in het tweede veld van de pagina met Verzoeken om Uitnodigingen onder de vraag "Wondering how long you'll have to wait?" ("Je wilt weten hoe lang je moet wachten?"), en klik op de "Look me up" ("Zoek mij op") knop. Je krijgt een schatting van wanneer je je uitnodiging zult krijgen, gebaseerd op het tempo waarin we uitnodigingen uitsturen en op je plaats op de wachtlijst. Het aantal uitnodigingen dat wij per dag kunnen uitsturen hangt af van hoe goed de site reageert op extra gebruikers, dus dit tempo is wisselend.

Kan ik een donatie maken om sneller een uitnodiging te krijgen?

Nee, wij geven geen uitnodigingen in ruil voor donaties. Wij vinden het heel belangrijk om het Archive of Our Own - AO3 (Ons Eigen Archief) als een gratis dienst aan te bieden voor elke fan die het wil gebruiken, ongeacht hun financiële situatie. Hoewel we zeer dankbaar zijn voor de financiële steun van fans die willen doneren aan de OTW, zal je door een donatie dus niet sneller een uitnodiging kunnen krijgen.

Als je een uitnodiging met link hebt gekregen, kan je ofwel de link aanklikken of de hele link kopiëren en plakken in de adresbalk van je browser om zo naar de pagina Account Aanmaken te gaan.

Voor meer informatie over het aanmaken van een account, ga naar Hoe maak ik een account aan?

Hoe gebruik ik een uitnodiging zonder link?

Als je van een andere gebruiker een uitnodiging hebt gekregen, maar geen link, dan doe je het volgende: typ http://archiveofourown.org/signup/#### in de adresbalk in je browser, en vervang de "####" door de alfanumerieke code die je hebt gekregen. Dit zal je naar het inschrijvingsformulier brengen. Ga voor meer informatie over het aanmaken van een account naar de vraag Hoe maak ik een account aan?

Ik heb al een account. Hoe geef ik iemand anders een uitnodiging?

Uitnodigingen komen niet standaard bij nieuwe accounts.

Als je iemand wilt uitnodigen, moet je het volgende doen:

  1. Log in op het Archive of Our Own - AO3 (Ons Eigen Archief).
  2. Kies in het menu "Hi (Hallo), [gebruikersnaam]!" in de bovenbalk voor "My Dashboard" ("Mijn Dashboard").
  3. Klik op de knop "Invitations" (Uitnodigingen). Deze bevindt zich naast de knoppen "Post New" (Publiceer Nieuw) en "Edit Works" (Bewerk Werken). Deze knop zal je naar de Uitnodigingenpagina leiden. Hier krijg je een overzicht van hoeveel uitnodigingen je nog hebt en heb je de optie om nieuwe uitnodigingen aan te vragen.

Vanaf hier zijn er een aantal mogelijkheden:

Als je nog onverstuurde uitnodigingen hebt, is een van je opties om het e-mailadres van degene die je wilt uitnodigingen in te vullen en op de knop "Send Invitation" (Verstuur Uitnodiging) te klikken.

Een tweede optie is om op de knop "Manage Invitations" (Beheer Uitnodigingen) te klikken. Hier vind je een lijst met tokens (uitnodigingen), met inbegrip van de uitnodigingen die je al hebt verzonden. Als er nog ongebruikte zijn, kun je de link "copy and use" ("kopieer en gebruik") in dezelfde rij gebruiken. Op een mobiele browser kan het nodig zijn om te scrollen om deze link te vinden. Let erop dat het klikken op de link je zal terugverwijzen naar de voorpagina; je moet de functie "linkadres kopiëren" van je browser gebruiken om het linkadres zelf te kopiëren. Je kan de volledige link dan plakken in een chatvenster, e-mail of ander document. Verstuur de link naar degene die je wilt uitnodigen en als zij op de link klikken, zullen ze naar de inschrijvingspagina worden gestuurd.

Als je geen ongebruikte uitnodigingen hebt, dan kan je ofwel op de pagina Invitations (Uitnodigingen) of op de pagina Manage Invitations (Beheer Uitnodigingen) op de knop "Request Invitations" (Vraag Uitnodigingen Aan) klikken. Dit zal je naar een formulier leiden waarin je moet aanduiden hoeveel uitnodigingen je wilt krijgen en waarom. Je kan via dit formulier tot maximaal 10 uitnodigingen aanvragen, bijvoorbeeld voor een paar vrienden of om een uitdaging te leiden. Je hoeft geen bijzondere reden te hebben; de opgave van een reden is om een beeld te krijgen van het gebruik, niet om te beslissen wie wel en wie geen uitnodiging mag krijgen. We zijn immers altijd blij om nieuwe uitnodigingen te versturen! Als je het formulier hebt ingevuld, klik je op de knop "Send Request" (Verstuur verzoek). Na een paar dagen zal een sitebeheerder je de uitnodigingen sturen. Voor meer informatie over de volgende stappen, ga naar Hoe weet ik of mijn verzoek om uitnodigingen in verwerking is? Wanneer en hoe krijg ik de uitnodigingen?

Zoals gezegd kan je dit formulier gebruiken om maximaal 10 uitnodigingen aan te vragen. Als je er meer dan 10 nodig hebt, neem dan contact op met Support en laat je hen weten hoeveel uitnodigingen je nodig hebt en waarom.

Ik ben een AO3-gebruiker. Hoe beheer ik mijn uitnodigingen?

Om je uitnodigingen te beheren, klik je op de knop "Manage Invitations" (Beheer Uitnodigingen) op de pagina Invitations (Uitnodigingen). Op de pagina Manage Invitations kan je je uitnodigingen op status filteren, door de knoppen "Unsent" (Nog niet verzonden), "Sent but Unused" (Verzonden maar nog niet gebruikt), "Used" (Gebruikt) en "All" (Alle) bovenin te gebruiken.

In de categorie "Sent But Unused" kan je het e-mailadres van de ontvanger veranderen of updaten. Op deze manier kan je een ongebruikte uitnodiging hergebruiken voor een andere mogelijke gebruiker, of een foutief ingevoerd e-mailadres veranderen. Als je de token (uitnodiging) die je wilt veranderen selecteert, zal je naar de pagina Show Invitation (Geef Uitnodiging Weer) worden geleid, waar je een overzicht van de uitnodigingsinformatie zult krijgen. Je kan het e-mailadres van de ontvanger in het tekstvak vervangen door een nieuw adres. Vergeet niet op de knop "Update Invitation" (Uitnodiging Bijwerken) rechtsonder in het scherm te klikken.

Waar kan ik meer informatie vinden als mijn vraag hier niet beantwoord wordt?

Sommige veelgestelde vragen over Archive of Our Own - AO3 (Ons Eigen Archief) worden beantwoord in andere secties van de Veelgestelde Vragen over AO3 en veelvoorkomende terminologie vind je terug in de Woordenlijst. Vragen en antwoorden over onze Servicevoorwaarden kunnen worden gevonden in de Veelgestelde Vragen over Servicevoorwaarden. Misschien wil je ook onze pagina Bekende Problemen bezoeken. Als je meer hulp nodig hebt, contacteer dan Support.