AO3 News

Post Header

Published:
2021-01-15 12:05:44 -0500
Original:
International Fanworks Day 2021 is Coming Soon
Tags:

Internationale Dag van de Fanwerken

Het is bijna weer die tijd van het jaar: de Internationale Dag van de Fanwerken (in het kort ook wel “IFD” genoemd, de Engelse afkorting) komt er aan! Jaarlijks wordt het gevierd op 15 februari, we hebben een hoop plannen gemaakt en we hopen dat je met ons mee komt vieren!

Wat is de Internationale Dag van de Fanwerken?

De Internationale Dag van de Fanwerken werd opgestart door de OTW (Organisatie voor Transformatieve Werken) in 2014 en voor het eerst gevierd in 2015. Het is een dag om alle vormen van fanwerk, hun immense diversiteit en de ongelofelijke creativiteit die van rond de hele wereld komt, in de bloemetjes te zetten. Of het nu fanfictie, podfic, animatie, fanvideo’s, podcasts, fanart of wat anders je je nog kan bedenken is, we willen van deze gelegenheid gebruik maken om tijd door te brengen met zowel producenten als fans.

Fanwerken Uitdaging: deel je favoriete minder bekende fandoms/fanwerken!

Omdat het Archive of Our Own – AO3 (Ons Eigen Archief) onlangs de grens van 40.000 fandoms gepasseerd heeft, willen we dit jaar alle minder bekende dingen vieren: of het een microfandom is waar je graag nieuwe mensen naartoe wilt lokken, een werk in een heel groot fandom waarvan jij vindt dat het meer aandacht verdient, of iets daartussenin! Vanaf nu tot en met #IFD2021 nodigen we je uit om je favoriete minder bekende werken of fandoms met ons te delen op sociale media met de hashtag #IFDChallenge2021. Wij zullen dan enkele van onze favorieten delen van 8 tot 15 februari.

We zouden het ook geweldig vinden om fanwerk-producenten hun aandacht te zien richten op kleinere fandoms, ondersteunende karakters, minder bekende paren enz., en daarvoor werken te creëren! Tussen nu en 15 februari dagen we producenten uit een (voor hen nieuw) minder bekend fandom, paar, karakter enz. te vinden en er een werk voor te produceren. Maak hierbij gebruik van de tag ‘International Fanworks Day 2021’ zodat iedereen ervan kan genieten!


De OTW is de overkoepelende non-profit organisatie van meerdere projecten, waaronder AO3, Fanlore, Open Deuren, TWC en OTW Juridische Bijstand. We zijn een door fans beheerde, volledig door donaties gefinancierde vrijwilligersorganisatie. Ga voor meer informatie over ons naar de OTW website. Om meer te weten te komen over ons team of de vrijwillige vertalers, kan je terecht bij de Vertalingspagina.

Comment

Post Header

Published:
2021-01-11 12:08:02 -0500
Original:
The Works of Frodo Baggins of Bag End are Moving to the AO3
Tags:

Open Deuren in de schijnwerpers

De werken van Frodo Baggins of Bag End worden geïmporteerd naar Archive of Our Own - AO3 (Ons Eigen Archief).

Achtergrondinformatie

Ten tijde van de Lord of the Rings films van Peter Jackson stond Frodo-Baggins-Of-Bag-End (Febobe) bekend in fanfictiecirkels om haar hurt/comfort fic. Ze was zò in de ban van het genre dat ze zelfs de Yahoo Group “Frodo Healers” aangemaakt had, waar ze niet alleen haar eigen werk deelde maar ook dat van andere schrijvers verwelkomde. Wegens haar chronische ziekte en later overlijden zijn veel van haar werken nooit afgemaakt, maar het komt onrechtvaardig over om wat er was tot de vergetelheid te doemen. Om ze te beschermen verplaatsen we ze daarom naar AO3, iets waarvan ze zelf aangaf dat ook ooit te willen doen.

Open Doors (Open Deuren) zal samenwerken met Elwen of the Hidden Valley om Febobe’s werken te importeren naar een doorzoekbare verzameling op AO3. Als onderdeel van het behoud van de werken zullen haar fics in hun geheel gehost worden op de OTW-servers (Organisatie voor Transformatieve Werken) en ingesloten worden op de bijbehorende AO3 werkpagina’s.

We zouden het ook fantastisch vinden als fans ons kunnen helpen het verhaal van Frodo Baggins of Bag End op Fanlore te behouden. Nog nooit een wiki bewerkt? Geen nood! Ga naar het nieuwe bezoekersportaal, of vraag de Fanlore Beheerders om tips.

 

We zijn vereerd dat we kunnen helpen bij het behoud van de werken van Frodo Baggins of Bag End. Natuurlijk rouwen we om het verlies van Febobe, maar we beseffen ook dat Febobe gelukkig een vriend had die toestemming had gekregen haar werken te behouden op AO3 zodat ze niet verloren gaan. Het is misschien moeilijk na te denken over de dood van een fandom-vriend, maar het kan ook een gelegenheid zijn om te overwegen wat er zal gebeuren met jouw fanwerken en accounts, of die van je vrienden, als jullie onverhoopt overlijden. AO3 heeft de optie een Fanse Nabestaande aan te wijzen. Dit is iemand die toegang zou krijgen tot jouw account als jij komt te overlijden of wilsonbekwaam raakt. Door iemand aan te wijzen die namens jou kan handelen, kun je van te voren besluiten hoe men in de toekomst met jouw AO3-accounts omgaat.

-Het Open Deuren-team en Elwen of the Hidden Valley.


De OTW is de overkoepelende non-profit organisatie van meerdere projecten, waaronder AO3, Fanlore, Open Deuren, TWC en OTW Juridische Bijstand. We zijn een door fans beheerde, volledig door donaties gefinancierde vrijwilligersorganisatie. Ga voor meer informatie over ons naar de OTW website. Om meer te weten te komen over ons team of de vrijwillige vertalers, kan je terecht bij de Vertalingspagina.

Comment

Post Header

Published:
2021-01-01 12:12:38 -0500
Original:
春日泽 (SpringFen) is Moving to the AO3
Tags:

春日泽 (SpringFen) header

春日泽 (SpringFen), een Prince of Tennis fanfictie-archief wordt geïmporteerd naar Archive of Our Own - AO3 (Ons Eigen Archief).

In deze post:

Achtergrondinformatie

De oorspronkelijke 春日泽-site dreigt te sluiten, en om de werken die er bewaard worden te behouden hebben de moderators besloten het archief te importeren naar AO3.

Open Doors (Open Deuren) zal samen met de 春日泽-moderators 春日泽 importeren in een aparte, doorzoekbare verzameling op AO3. Als onderdeel van het behouden van het gehele archief zal alle fanfic en fanart van het 春日泽-archief (versies 1 en 2) worden gehost bij AO3 en ingesloten worden op de bijbehorende AO3 werkpagina’s. Uiteindelijk zullen links naar de oude site doorverwijzen naar de verzameling op AO3, zodat de werken toegankelijk blijven met hun oude URL’s.

We zullen na november beginnen werken te importeren van 春日泽 naar de AO3-verzameling.

Wat betekent dit voor makers met werken op 春日泽?

We zullen een bericht sturen naar het e-mailadres dat van elke producent bekend is. Voor we importeren zullen we ons best doen om op AO3 te zoeken of er al een kopie aanwezig is. Als we er een vinden zullen wij dit werk uitnodigen voor de verzameling, in plaats van het te importeren. Alle werken die gearchiveerd zijn namens een producent zullen hun naam bevatten in de naamregel of de samenvatting van het werk.

Alle geïmporteerde werken zullen eerst alleen zichtbaar zijn voor ingelogde AO3-gebruikers. Wanneer je jouw werken claimt, kan je ze openbaar zichtbaar maken, mocht je dat willen. Na 30 dagen zullen alle ongeclaimde werken zichtbaar worden gemaakt voor alle bezoekers.

Neem contact op met Open Deuren met je 春日泽-pseud(s) en e-mailadres(sen), als:

 1. Je graag wilt dat wij je werken importeren, maar je het bericht op een ander e-mailadres wilt ontvangen dan je in het oorspronkelijke archief gebruikte.
 2. Je al een AO3 account hebt en je zelf je werken al hebt geïmporteerd.
 3. Je zelf je werken wilt importeren (ook als je nog geen AO3 account hebt).
 4. Je NIET wilt dat je werken naar AO3 verhuizen.
 5. Je het goed vindt dat wij je werken bewaren op AO3, maar graag wilt dat wij je naam ervan verwijderen.
 6. Als je andere vragen hebt waar wij je mee kunnen helpen.

Voeg de naam van het archief toe in de onderwerpregel van je e-mail. Als je geen toegang meer hebt tot het e-mailaccount dat geassocieerd is met je 春日泽-account, neem dan contact op met Open Deuren en wij zullen je helpen. (Als je de werken ook op een andere site gepost hebt, of je hebt een makkelijke manier om te bewijzen dat ze van jou zijn, dan is dat geweldig. Als dit niet het geval is zullen we samenwerken met de 春日泽 moderators om jouw claims te bevestigen.)

Op de Open Deuren Website vind je uitleg over

Als je nog vragen hebt...

Als je verder nog vragen hebt kan je een bezoek brengen aan de Open Deuren FAQ of contact opnemen met de Open Deuren commissie.

We zouden het ook fantastisch vinden als fans ons kunnen helpen het verhaal van 春日泽 SpringFen op Fanlore te behouden. Nog nooit een wiki bewerkt? Geen nood! Ga naar het nieuwe bezoekersportaal, of vraag de Fanlore Beheerders om tips.

We vinden het geweldig dat we 春日泽 (SpringFen)
kunnen helpen behouden!

- Het Open Deuren team en de 春日泽 moderators.


De OTW is de overkoepelende non-profit organisatie van meerdere projecten, waaronder AO3, Fanlore, Open Deuren, TWC en OTW Juridische Bijstand. We zijn een door fans beheerde, volledig door donaties gefinancierde vrijwilligersorganisatie. Ga voor meer informatie over ons naar de OTW website. Om meer te weten te komen over ons team of de vrijwillige vertalers, kan je terecht bij de Vertalingspagina.

Comment

Post Header

Published:
2020-12-15 12:06:26 -0500
Original:
Yahoo! Groups In Memoriam
Tags:

Yahoo-Geddon Project Banner

Afbeeldingsbron: brand in de bibliotheek van Alexandria, houtsnedes door Hermann Göll (1876), compositie door het Yahoo-Geddon Project Team.

Vandaag, na 20 jaar van dienst te zijn voor fanse en bredere internetgemeenschappen, is Yahoo! Groups afgesloten. Deze beslissing was op 14 oktober eerder dit jaar aangekondigd door Verizon.

Yahoo! Groups was een combinatie van discussiegroepen en e-maillijsten dat opstartte in 1999 en al snel een centrum van fanse activiteit werd. Yahoo! Groups en gelijkaardige diensten gaven fans de kans hun ervaringen in fandom te personaliseren en controleren op een tot voorgaand ongekend niveau. De fanse groepen omvatten verschillende genres, fandoms, ships en individuele karakters.

Alhoewel Yahoo! Groups immens populair was in zijn hoogtijdagen in de jaren 2000, begin het mettertijd gebruikers te verliezen. Yahoo stak minder werk in het onderhoud en veel van de functionaliteit ging verloren. Wellicht kan je je Verizons aankondiging op 16 oktober 2019 herinneren dat alle gearchiveerde berichten en bestanden vanop Yahoo! Groups verwijderd zouden worden tegen 14 december 2019 en dat Yahoo! Groups enkel nog zou voortbestaan als e-maillijsten zonder enig behoud van de berichten en bestanden die in de lijsten geplaatst werden.

Met zo weinig tijd om bijna 20 jaar aan posts, afbeeldingen en andere onvervangbare inhoud te redden, organiseerden fans, beheerders en moderators zich snel om actie te kunnen ondernemen. Het Archiefteam nam de leiding in de instandhoudingsinspanningen voor het Internet Archief, met een handvol vrijwilligers die code schreven om inhoud te kunnen downloaden en tientallen meer die lid werden van duizenden groepen om hun inhoud te kunnen redden. Parallel hieraan vormde de fandom-gemeenschap al snel het Yahoo-Geddon project en focuste zich met de hulp van 200 vrijwilligers op het archiveren van fandomgroepen. Hiervoor gebruikten ze de tools ontwikkeld door het Archiefteam en PG Offline en communiceerden ze via een centrale Discordserver en Tumblr. Samen met andere groepen gericht op instandhouding zoals de Yahoo Groups Kruistocht, verspreidden zij informatie, namen ze contact op met journalisten en wierven ze vrijwilligers aan om zowel het Archiefteam als het gelijklopende Yahoo-Geddon-project te helpen. Tegelijkertijd creëerde de Open Deuren commissie van de OTW (Organisatie voor Tranformatieve Werken) het Yahoo Groups Reddingsproject om de boodschap te verspreiden en moderators die ondersteuning nodig hadden bij het archiveren van hun groepen op Archive of Our Own – AO3 (Ons Eigen Archief) bij te staan. Ze schreven ook een Open Brief naar Verizon om te vragen de sluiting en het bijbehorende verlies aan inhoud uit te stellen.

De snelheid en aantal mensen achter de organisatie van de fangemeenschap had een bijkomend voordeel: ze waren in staat de focus van het Archiefteam te verschuiven naar het bewaren van publieke Yahoo-fangroepen op een manier waar andere gemeenschappen niet in geslaagd waren, wat resulteerde in een grotere vertegenwoordiging van de gemeenschap. Anderzijds ondersteunde de Yahoo-Geddon vrijwilligers de bredere instandhoudinginspanningen van het Archiefteam. Ze hielpen hen kookgroepen, genealogische groepen, niet-Engelstalige groepen en nog veel meer te redden.

Deze inspanningen waren niet helemaal tevergeefs: Verizon stelde hun deadline uit naar 31 januari 2020; het Archiefteam was in staat meer dan 1 miljoen groepen te redden; het Yahoo-Geddon team bewaarde meer dan 300.000 fandomgerichte groepen; honderden of duizenden meer werden gered doordat hun gebruikers of moderators op de hoogte werden gebracht van de sluiting dankzij de collectieve inspanningen; en verschillende van deze groepen zullen hun inhoud aan AO3 toevoegen als Open Doors (Open Deuren) projecten! Dit verbleekt echter in vergelijking tot de geschatte 10 miljoen groepen die verloren zijn gegaan - equivalent aan 90% van de films gemaakt voor 1929 die voor eeuwig verloren gegaan zijn omdat niemand het de moeite vond ze te bewaren.

Digitale instandhouding vraagt tijd en geld, en de grote bedrijven die momenteel zoveel van onze data huisvesten waarderen het niet genoeg om erin te investeren. Dit is nochtans geschiedenis - onze geschiedenis - en we zullen strijden om deze niet zonder enig spoor te laten verdwijnen. We hopen dat jij je bij ons aansluit.


De OTW is de overkoepelende non-profit organisatie van meerdere projecten, waaronder AO3, Fanlore, Open Deuren, TWC en OTW Juridische Bijstand. We zijn een door fans beheerde, volledig door donaties gefinancierde vrijwilligersorganisatie. Ga voor meer informatie over ons naar de OTW website. Om meer te weten te komen over ons team of de vrijwillige vertalers, kan je terecht bij de Vertalingspagina.

Comment

Post Header

Published:
2020-12-13 12:25:49 -0500
Original:
Upcoming changes to images
Tags:

In de komende dagen zullen we kleine veranderingen aanbrengen aan de manier waarop afbeeldingen afgebeeld worden in fanwerken. Om het Archive of Our Own - AO3 (Ons Eigen Archief) beter geschikt te maken voor kleinere schermen, gaan we de standaard instelling voor het weergeven van afbeeldingen updaten zodat we er zeker van zijn dat ze niet wijder zullen zijn dan de volle breedte van je scherm.

Voor en na: Een werk met het AO3 logo gedeeltelijk afgesneden aan de rechterkant, en een afbeelding die opnieuw op maat gemaakt is zodat de volledige afbeelding op het scherm past.

Deze verandering zal zowel van toepassing zijn op nieuwe als bestaande werken en maakt gebruik van CSS. Dat betekent dat het alleen invloed heeft op hoe de afbeelding weergegeven wordt op het AO3 -- de bestandsindeling van de afbeelding zelf wordt niet aangepast.

Mocht je een artiest zijn en zou je het makkelijker willen maken voor anderen om jouw kunstwerken in een grotere maat te willen zien, raden we aan om een link te geven naar de full size afbeelding. Onze FAQ beschrijft hoe je een link maakt met HTML, of je kan de link-knop gebruiken op onze Rich Text Editor.

Kunstliefhebbers die graag een afbeelding full size zouden willen zien; je browser kan je waarschijnlijk hierbij helpen! De manier waarop zal waarschijnlijk variëren afhankelijk van welk apparaat en/of browser je gebruikt, maar over het algemeen kan je met een klik op de rechtermuisknop (of een soortgelijke functie op je apparaat) zodat er een menu tevoorschijn komt; deze zou een optie moeten hebben om de afbeelding in een nieuw tabblad te openen of om de url van de afbeelding te kopiëren, zodat je deze kan bezoeken. Voor meer gedetailleerde instructies raden we aan om naar je favoriete zoekmachine te gaan en te zoeken naar 'open afbeelding in een nieuw tabblad/scherm' met de naam en versie van je browser, besturingssysteem of apparaat als zoekopdracht.

Comment

Post Header

Open Deuren in de Schijnwerpers

Octaves of the Heart: Sublime Archives en I Will Remember You Marathon Archive (2005-2009), twee Buffy the Vampire Slayer en Angel archieven, worden geïmporteerd naar het Archive of Our Own - AO3 (Ons Eigen Archief).

In deze post:

Achtergrondinformatie

Octaves of the Heart: Sublime Archives is in 2003 opgericht. Na vele jaren waarin er verhalen werden gehost van vele getalenteerde schrijvers, besloten de archiefbeheerders om deze verzamelingen naar het AO3 te verhuizen zodat lezers nog vele jaren van de verhalen kunnen blijven genieten.

De I Will Remember You Marathon werd van 2005 tot 2009 iedere november gehouden op Octaves of the Heart. Iedere dag van de maand werden er werken geproduceerd om de de Angel-aflevering 'I Will Remember You' te gedenken.

Open Doors (Open Deuren) zal samen met MrsGordo, GraceNM en Chrislee het Octaves of the Heart en I Will Remember You Marathon Archive (2005-2009) importeren in aparte, doorzoekbare verzamelingen op het AO3. Als onderdeel van het behouden van het gehele archief zal alle fanfictie die momenteel op Octaves of the Heart: Sublime Archives en het I Will Remember You Marathon Archive (2005-2009) staat, worden gehost bij het AO3 en ingesloten worden op de bijbehorende AO3 werkpagina's.

We zullen na november beginnen met werken te importeren van het Octaves of the Heart: Sublime Archives en het I Will Remember You Marathon Archive (2005-2009) naar het AO3.

Wat betekent dit voor makers die werken hadden op Octaves of the Heart: Sublime Archives en het I Will Remember You Marathon Archive (2005-2009) ?

We zullen een bericht sturen naar het e-mailadres dat van elke producent bekend is. Voor we importeren zullen we ons best doen om op het AO3 te zoeken of er al een kopie aanwezig is. Als we er een vinden zullen wij dit werk uitnodigen voor de verzameling in plaats van het te importeren. Alle werken die gearchiveerd zijn namens een producent zullen hun naam bevatten in het bijschrift of de samenvatting van het werk.

Alle geïmporteerde werken zullen alleen zichtbaar zijn voor ingelogde AO3-gebruikers. Wanneer je jouw werken claimt, kan je ze openbaar zichtbaar maken, mocht je dat willen. Na 30 dagen zullen alle ongeclaimde werken zichtbaar worden gemaakt voor alle bezoekers.
Neem contact op met Open Deuren met je Octaves of the Heart: Sublime Archives en/of I Will Remember You Marathon Archive (2005-2009) pseud(s) en e-mailadres(sen), als:

 1. Je graag wilt dat wij je werken importeren, maar je het bericht op een ander e-mailadres wilt ontvangen dan je in het oorspronkelijke archieven gebruikte.
 2. Je al een AO3 account hebt en je zelf je werken al hebt geïmporteerd.
 3. Je zelf je werken wilt importeren (ook als je nog geen AO3 account hebt).
 4. Je NIET wilt dat je werken naar het AO3 verhuizen.
 5. Je het goed vindt dat wij je werken bewaren op het AO3, maar graag wilt dat wij je naam ervan verwijderen.
 6. Als je andere vragen hebt waar wij je mee kunnen helpen.

Voeg de naam van het archief toe in de onderwerpregel van je e-mail. Als je geen toegang meer hebt tot het e-mailaccount dat geassocieerd is met je Octaves of the Heart: Sublime Archives- en/of I Will Remember You Marathon Archive (2005-2009) account, neem dan contact op met Open Deuren en wij zullen je helpen. (Als je de werken ook op een andere site gepost hebt, of je hebt een makkelijke manier om te bewijzen dat ze van jou zijn, dan is dat geweldig. Als dit niet het geval is zullen we samenwerken met de beheerders van Octaves of the Heart en het I Will Remember You Marathon Archive om jouw claims te bevestigen.)

Op de Open Deuren Website vind je uitleg over

Als je nog vragen hebt...

Als je verder nog vragen hebt kan je een bezoek brengen aan de Open Deuren FAQ of contact opnemen met de Open Deuren commissie.

We zouden het ook fantastisch vinden als fans ons kunnen helpen het verhaal van Octaves of the Heart: Sublime Archives en I Will Remember You op Fanlore te behouden. Nog nooit een wiki bewerkt? Geen nood! Ga naar het nieuwe bezoekersportaal, of vraag de Fanlore Beheerders om tips.

We vinden het geweldig dat we Octaves of the Heart: Sublime Archives en het I Will Remember You Marathon Archive (2005-2009) kunnen helpen behouden!

- Het Open Deuren team, MrsGordo, GraceNM en Chrislee


De OTW is de overkoepelende non-profit organisatie van meerdere projecten, waaronder AO3, Fanlore, Open Deuren, TWC en OTW Juridische Bijstand. We zijn een door fans beheerde, volledig door donaties gefinancierde vrijwilligersorganisatie. Ga voor meer informatie over ons naar de OTW website. Om meer te weten te komen over ons team of de vrijwillige vertalers, kan je terecht bij de Vertalingspagina.

Comment

Post Header

Published:
2020-11-29 05:56:02 -0500
Original:
The Archive of Our Own Reaches Three Million Registered Users!
Tags:

AO3 Bereikt Drie Miljoen Geregistreerde Gebruikers!

De OTW (Organisatie voor Transformatieve Werken) kondigt met plezier aan dat Archive of Our Own – AO3 (Ons Eigen Archief) nu meer dan 3 miljoen geregistreerde gebruikers heeft!

Sinds onze opening voor het publiek op 14 november 2009 heeft AO3 een snelle groei doorgemaakt. We bereikten 1 miljoen gebruikers op 31 oktober 2016 en 2 miljoen gebruikers net iets meer dan een jaar geleden op 17 juli 2019. We zijn erg verheugd dat we dit nieuwe record hebben gebroken.

We zouden dit absoluut niet gedaan kunnen hebben zonder jullie allemaal, onze gebruikers, zowel geregistreerd als ongeregistreerd, en we kunnen jullie niet genoeg bedanken voor het helpen halen van deze ongelooflijke mijlpaal.

Bedankt voor al jullie bijdragen – jullie fanwerken, jullie opmerkingen en jullie verzamelingenbeheer. We hopen dat deze mijlpaal er maar een van velen is die nog staan te komen, en dat jullie met ons mee zullen groeien in de toekomst.

Hoewel we ontzettend dankbaar zijn voor alle AO3-gebruikers zijn er voordelen aan het registreren van een account! Ten eerste zal je in staat zijn werken met beperkte toegang te bekijken. Sommige werken worden zo gepost dat alleen ingelogde gebruikers met een account ze kunnen bezoeken.

Ten tweede hebben geregistreerde gebruikers toegang tot AO3 skins die hun leeservaring kunnen veranderen en AO3 beter toegankelijk kunnen maken. De Reversi skin is de AO3-versie van donkere modus en is een van de vele beschikbare opties.

Ten derde kan je updates over je favoriete werken en producenten krijgen door je op hen te abonneren. Je hoeft dan niet handmatig de pagina te herladen om te zien of de fic die je aan het lezen bent geüpdate is: je krijgt een melding in je inbox. Natuurlijk zijn dit maar drie redenen, maar er zijn er nog veel meer!

Er zijn veel manieren om een geregistreerde gebruiker te worden. Je kan altijd een verzoek voor een uitnodiging indienen. Je kan de wachttijd terugvinden op de Status van Uitnodigingsverzoeken-pagina. Als je je heel ongeduldig voelt kan je je vrienden om een van hun uitnodigingen vragen! Veel geregistreerde gebruikers hebben een aantal uitnodigingen die ze weg kunnen geven – als je niet op de wachtlijst wil staan is dat dé manier.

Als bedankje voor al jullie steun door de jaren heen hebben we een achtergrond voor telefoon en desktop gemaakt die jullie kunnen downloaden. Download ze naar je apparaten en vier het feestje met ons mee!

AO3 telefoon achtergrond
(klik op afbeelding om te vergroten)

AO3 computer achtergrond
(klik op afbeelding om te vergroten)


De OTW is de overkoepelende non-profit organisatie van meerdere projecten, waaronder AO3, Fanlore, Open Deuren, TWC en OTW Juridische Bijstand. We zijn een door fans beheerde, volledig door donaties gefinancierde vrijwilligersorganisatie. Ga voor meer informatie over ons naar de OTW website. Om meer te weten te komen over ons team of de vrijwillige vertalers, kan je terecht bij de Vertalingspagina.

Comment

Post Header

Published:
2020-11-25 12:17:54 -0500
Original:
Rawhide-fic is Moving to the AO3
Tags:

Open Deuren in de schijnwerpers

Rawhide-fic, een Rawhide fanfictie archief, wordt geïmporteerd naar het Archive of Our Own - AO3 (Ons Eigen Archief).

In deze post:

Achtergrondinformatie

Het fandom voor Rawhide, een show uit 1959 over een veedrijverij, is klein, maar volhardend. Deze verzameling verhalen dateert van 2003, toen de rawhide-fic groep op Yahoo Groups gemaakt werd voor mensen in het fandom om hun verhalen over deze oneindige veedrijverij te delen en te bespreken. Toen Yahoo Groups aankondigde te gaan stoppen, begon de groep naar een nieuw spoor te zoeken.

Open Doors (Open Deuren) zal samen met Grey Lupous, Rawhide-fic importeren in een aparte, doorzoekbare verzameling op het AO3.

We zullen na november beginnen werken te importeren van Rawhide-fic naar het AO3.

Wat betekent dit voor makers met werken op Rawhide-fic?

We zullen een bericht sturen naar het e-mailadres dat van elke producent bekend is. Voor we importeren zullen we ons best doen om op het AO3 te zoeken of er al een kopie aanwezig is. Als we er een vinden zullen wij dit werk uitnodigen voor de verzameling in plaats van het te importeren. Alle werken die gearchiveerd zijn namens een producent zullen hun naam bevatten in het bijschrift of de samenvatting van het werk.

Alle geïmporteerde werken zullen alleen zichtbaar zijn voor ingelogde AO3-gebruikers. Wanneer je jouw werken claimt, kan je ze openbaar zichtbaar maken, mocht je dat willen. Na 30 dagen zullen alle ongeclaimde werken zichtbaar worden gemaakt voor alle bezoekers. We zullen de site dan permanent sluiten.

Neem contact op met Open Deuren met je Rawhide-fic pseud(s) en e-mailadres(sen), als:

 1. Je graag wilt dat wij je werken importeren, maar je het bericht op een ander e-mailadres wilt ontvangen dan je in het oorspronkelijke archief gebruikte.
 2. Je al een AO3 account hebt en je zelf je werken al hebt geïmporteerd.
 3. Je zelf je werken wilt importeren (ook als je nog geen AO3 account hebt).
 4. Je NIET wilt dat je werken naar het AO3 verhuizen.
 5. Je het goed vindt dat wij je werken bewaren op het AO3, maar graag wilt dat wij je naam ervan verwijderen.
 6. Als je andere vragen hebt waar wij je mee kunnen helpen.

Voeg de naam van het archief toe in de onderwerpregel van je e-mail. Als je geen toegang meer hebt tot het e-mailaccount dat geassocieerd is met je Rawhide-fic account, neem dan contact op met Open Deuren en wij zullen je helpen. (Als je de werken ook op een andere site gepost hebt, of je hebt een makkelijke manier om te bewijzen dat ze van jou zijn, dan is dat geweldig. Als dit niet het geval is zullen we samenwerken met de Rawhide-fic beheerder om jouw claims te bevestigen.)

Op de Open Deuren Website vind je uitleg over

Als je nog vragen hebt...

Als je verder nog vragen hebt kan je een bezoek brengen aan de Open Deuren FAQ of contact opnemen met de Open Deuren commissie.

We zouden het ook fantastisch vinden als fans ons kunnen helpen het verhaal van Rawhide-fic op Fanlore te behouden. Nog nooit een wiki bewerkt? Geen nood! Ga naar het nieuwe bezoekersportaal, of vraag de Fanlore Beheerders om tips.

We vinden het geweldig dat we Rawhide-fic kunnen helpen behouden!

- Het Open Deuren team en Grey Lupous


De OTW is de overkoepelende non-profit organisatie van meerdere projecten, waaronder AO3, Fanlore, Open Deuren, TWC en OTW Juridische Bijstand. We zijn een door fans beheerde, volledig door donaties gefinancierde vrijwilligersorganisatie. Ga voor meer informatie over ons naar de OTW website. Om meer te weten te komen over ons team of de vrijwillige vertalers, kan je terecht bij de Vertalingspagina.

Comment


Pages Navigation