AO3 News

Post Header

Prošli tjedan smo morali onemogućiti nove zahtjeve za pozivnicama zbog rješavanja priljeva korisničkih računa koji su preplavili Archive of Our Own – AO3 (Naš vlastiti arhiv) sa spam djelima. Iako naš tim za Zloupotrebu briše te račune i tisuće spam djela, problem i dalje postoji i najvjerojatnije će se pogoršati ukoliko ponovno krenemo slati pozivnice.

Odlučili smo i dalje držati red čekanja za pozivnice zatvorenim dok poduzimamo korake da spriječimo objavljivanje neželjene pošte. To znači da nećete moći izraditi račun ukoliko niste prethodno primili pozivnicu iz našeg automatiziranog reda za čekanje ili od prijatelja/ice. (Ukoliko ste zatražili pozivnicu prije 22. listopada i niste je primili, provjerite mapu s neželjenom poštom ili, ako koristite Gmail, na odjeljku pošte "Društveno”. Ako i dalje ne možete pronaći svoju pozivnicu, možete kontaktirati podršku sa svojim specifičnim zahtjevom.)

Jako nam je žao što odbijamo legitimne korisnike/ice, no budući da količina neželjenog sadržaja utječe na korisničko iskustvo u cjelosti, trenutačno ne vidimo drugi način rješavanja ovog problema.

Ponovno ćemo otvoriti zahtjeve za pozivnicama što je prije moguće, iako trenutačno nemamo točan datum. Kada zahtjevi ponovno budu omogućeni, "Get Invited!" poveznica će se vratiti na naslovnu stranicu, te će stranica sa zatjevima za pozivnice sadržavati obrazac za dodavanje na popis čekanja. (Mogućnost traženja pozivnih kodova za prijatelje onemogućena je od posljednje najezde spama te nema planova za njezin povratak u doglednoj budućnosti.)

Sve novosti biti će objavljene na ovom postu i našem @AO3_Status Twitter računu. Više informacija o AO3 sustavu pozivnica potražite na Pozivnice - pitanja i odgovori.