AO3 News

Post Header

Múlt hétvégén az Arcive of Our Own - Ao3-at (A Mi Archívumunkat) spam munkákkal elárasztó felhasználói fiókok megjelenése miatt. Bár a Visszaélés csapatunk folyamatosan dolgozik a problémát okozó fiókok letiltásán és a több ezer spam munka törlésén, a probléma továbbra is fennáll és előreláthatólag csak súlyosbodna a meghívók újraaktiválásával.

Ideiglenesen a meghívási várólista lezárása mellett döntöttünk, legalább amíg lépéseket nem tudunk tenni a spam munkák posztolása ellen. Ez azt jelenti, hogy nem fogsz tudni felhasználói fiókot létrehozni ha nem kaptál meghívót már korábban, akár egy barátodtól, akár az automatikus listánkból. (Ha október 22-e előtt igényeltél meghívót és nem kaptad meg, nézd meg a spam mappád, vagy, ha Gmailt használsz, a “Közösségi” kategóriádat. Ha még így sem találod a meghívódat, kapcsolatba tudsz lépni a Támogatással, hogy segíthessenek megoldást keresni a problémára.)

Sajnáljuk, hogy ezzel valódi felhasználóktól tagadjuk meg a meghívókat, de tudva, hogy a posztolt spam mennyisége mindenki felhasználói élményére hatással van, nem látunk más megoldást a probléma kezelésére.

Amikor az igénylések újból üzembe kerülnek, a “Meghívót Kérek!” link visszakerül a főoldalra, és a Meghívóigénylések oldalon újra megjelenik a formanyomtatvány, amivel felkerülhetsz a várólistára. (A lehetőség, hogy meghívókódot kérjetek valaki számára a legutóbbi spam hullám óta üzemen kívül van, és nem tervezzük, hogy a közeljövőben visszaállítjuk.)

Minden friss információt megtalálhattok majd a későbbiekben ezen a bejegyzésen és az @AO3_Status Twitter fiókunkon. Több információért az AO3 meghívó rendszeréről olvassatok bele a Meghívók GYIK-be.