AO3 News

Post Header

I slutet av förra veckan, blev vi tvungna att spärra begäran av nya inbjudningar, efter att ett flertal nya konton hade svämmat över Archive of Our Own – AO3 (Vårt Eget Arkiv) med verk som visade sig vara skräppost. Missbruksteamet har spärrat dessa konton och raderat tusentals skräppost-verk, men problemet kvarstår och skulle troligen bli värre om vi skickade ut inbjudningar igen.

Vi har beslutat att hålla inbjudningskön stängd för närvarande medan vi vidtar mått och steg för att hindra skräppost från att alls läggas upp. Detta innebär att du inte kommer att kunna skapa ett konto, såvida du inte redan tidigare har en inbjudan, antingen från en vän eller från vår automatiska kö. (Om du bad om en inbjudan före 22 oktober och inte har fått någon, var vänlig kontrollera din skräppostmapp och, om du har Gmail, även din flik för “Socialt”. Om du fortfarande inte kan hitta din inbjudan kan du kontakta Support med din specifika fråga.)

Vi beklagar verkligen att vi måste neka legitima användare att få inbjudningar, men eftersom mängden skräppost som läggs upp påverkar alla användares upplevelse av sajten ser vi för närvarande inget annat sätt att bemöta problemet.

Vi kommer att öppna möjligheten att be om inbjudan så fort vi kan, men har inget planerat datum för detta än. När det åter går att få inbjudan kommer länken med “Get invited!” (“Få en inbjudan!”) att åter finnas på hemsidan och sidan Invitation Requests (önskemål om inbjudan) kommer att ha ett formulär för att lägga till dig i väntelistan. (Möjligheten att begära inbjudningskoder åt vänner har stängts av efter den senaste vågen av skräppost och vi har inga planer på att sätta igång det igen inom den närmaste framtiden.)

Alla uppdateringar kommer att synas i detta inlägg och på vårt Twitterkonto @AO3_Status. För mer information om AO3s inbjudningssystem, var vänlig läs våra Vanliga frågor om inbjudningar.