AO3 News

Post Header

Jouduimme viime viikonloppuna estämään uudet kutsupyynnöt puuttuaksemme roskapostitileihin, jotka yrittävät hukuttaa Archive of Our Own – AO3:n (Oma arkisto) spämmiin. Väärinkäytöstiimimme on sulkenut tilejä ja poistanut tuhansia spämmiteoksia, mutta ongelma jatkuu edelleen ja todennäköisesti vain pahenisi, jos jatkaisimme kutsujen lähettämistä.

Olemme päättäneet pitää kutsujonon toistaiseksi suljettuna sillä aikaa kun teemme muutoksia, jotka estävät spämmin julkaisemista. Et siis voi luoda uutta tunnusta, ellet ole jo aiemmin saanut kutsua ystävältä tai automaattisesta jonostamme. (Jos olet pyytänyt kutsua ennen lokakuun 22. päivää etkä ole vielä saanut sitä, ole hyvä ja tarkasta roskapostikansiosi. Gmailin käyttäjien kannattaa tarkastaa myös “Social”-välilehti (Sosiaaliset verkostot). Jos et vieläkään löydä kutsuasi, voit ottaa yhteyttä Käyttäjätukeen.)

Olemme hyvin pahoillamme, että kieltäydymme lähettämästä kutsuja oikeille käyttäjille, mutta roskapostin nykyinen määrä huonontaa kaikkien käyttökokemusta, emmekä tällä hetkellä näe ongelmaan muuta ratkaisua.

Avaamme kutsujonon niin nopeasti kuin mahdollista, mutta emme vielä tiedä tarkkaa ajankohtaa. Kun kutsuja voi taas pyytää, “Get Invited!” (Tule kutsutuksi!) -linkki palaa etusivulle, ja Invitation Requests (Kutsupyynnöt) -sivulla näkyy lomake, jolla voit liittyä jonotuslistalle. (Mahdollisuus pyytää kutsukoodia ystävälle on poistettu edellisen spämmitapauksen aikana, emmekä toistaiseksi aio palauttaa sitä.)

Uusimmat päivitykset löytyvät tästä uutisesta ja Twitter-tililtä @AO3_Status. Lisää tietoja AO3:n kutsujärjestelmästä löydät Kutsut UKK:sta.