AO3 News

Post Header

Published:
2017-10-24 11:15:00 -0400
Original:
Invitation queue turned off for a week to combat spam
Tags:

We hebben momenteel een grote toestroom aan spammers die nepwerken en -collecties hebben gemaakt op het Archive of Our Own - AO3 (Ons Eigen Archief) om naar hun waren te linken. Ze zijn zeer bedreven geworden in het gebruiken van de mogelijkheden van het AO3 en hebben onze wachtlijst overspoelt met nep-e-mailadressen om nieuwe accounts aan te kunnen maken. Dit creëert veel werk voor ons Misbruikteam, dat spamwerken verwijdert zodra ze opduiken en probeert om de duidelijke spam-e-mailadressen uit te zoeken voordat de dagelijkse uitnodigingen worden verzonden. Het verlengt ook de wachttijd voor iedereen die lid wil worden van het AO3. Onze wachtlijst loopt langzaam op naar 20.000, wat betekent dat echte gebruikers bijna drie weken moeten wachten voor ze een uitnodigingsmail ontvangen.

Als een korte termijn oplossing hebben we besloten de uitnodigingen wachtlijst voor een week stop te zetten zodat we de druk op het Misbruikteam wat kunnen verlichten, technische oplossingen voor het probleem kunnen bespreken en een aantal snelle oplossingen kunnen doorvoeren om te helpen met de zwaarste aanvallen.

Als je een bestaande gebruiker bent kan je jouw Uitnodigingenpagina controleren of je misschien nog oude uitnodigingen hebt die je kan versturen naar een vriend of medefan.

We verontschuldigen ons voor de lange wachttijden en doen ons uiterste best om snel terug te zijn en de uitnodigingen sneller te versturen naar de mensen die momenteel wachten!

Update van 23 oktober, 11:23 UTC: Mensen die momenteel wachten op een uitnodiging zouden nog steeds een e-mail moeten ontvangen terwijl de wachtlijst wordt bekeken. Als je denkt dat je een uitnodiging had moeten ontvangen, wacht dan nog een dag of twee, controleer je spam folder of “Social” tab in Gmail en gebruik onze opzoek-tool om te bepalen of je nog op de wachtlijst staat. Als je zeker weet dat je een uitnodiging had moeten ontvangen en die is nog niet binnen, dan kan je contact opnemen met ons Support team.