AO3 News

Post Header

Published:
2016-12-08 12:39:41 -0500
Original:
November 2016 Newsletter, Volume 108
Tags:

Λάβαρο από την caitie που δείχνει εφημερίδα με τα ονόματα και τα λογότυπα του OTW και των προγραμμάτων του στις σελίδες της

I. ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗ: ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΑΧΥΤΕΡΟΣ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ!

Αυτόν τον μήνα η Επιτροπή Διαχείρισης Συστημάτων αποφάσισε ποια από αρκετές προσφορές να επιλέξει και αγόρασε έναν καινούριο διακομιστή για να παρέχει στο OTW (Οργανισμός Μετασχηματιστικών Έργων) περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, μιας και ίσα που λειτουργούσε πλέον. Η διαδικασία εμπεριείχε πολλή περίσκεψη και σχεδιασμό και προετοιμάζει το OTW για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του, ειδικά τώρα που έχουμε να εξυπηρετήσουμε πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες στο Archive of Our Own - AO3 (Το Αρχείο Μας)!

II. ΣΤΟ AO3

Η Επιτροπή Κατάχρησης έλαβε γύρω στις 350 αναφορές αυτόν τον μήνα. Υπενθύμιση: το προσωπικό της Επιτροπής Κατάχρησης χρειάζεται μόνο μία αναφορά για να ξεκινήσει την έρευνα. Όταν παροτρύνετε άλλους χρήστες να στέλνουν πολλαπλές αναφορές για την ίδια υπόθεση, απλώς καθυστερεί η όλη διαδικασία!

Η Επιτροπή Προσβασιμότητας, Σχεδιασμού & Τεχνολογίας (AD&T) ξεκίνησε στα τέλη Οκτωβρίου την πρόσληψη νέων εθελοντών προγραμματιστών. Αυτήν τη στιγμή, δώδεκα νέοι εθελοντές εξοικειώνονται με το σύστημα οργάνωσης και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε περισσότερους στις αρχές του νέου έτους.

Επιπρόσθετα στην πρόσληψη και εκπαίδευση νέων εθελοντών, η AD&T εργάζεται σκληρά για να διορθώσει προβλήματα και να αυξήσει την απόδοση των αυτοματοποιημένων δοκιμών πριν την ενημέρωση του Rails. Η πιο πρόσφατη έκδοση περιλαμβάνει επίσης εργαλεία που θα επιτρέψουν στους οργανωτές ετικετών και το προσωπικό της Επιτροπής Υποστήριξης να διορθώνουν κάποια κοινά προβλήματα χωρίς τη βοήθεια ενός διαχειριστή της βάσης δεδομένων. Ο μικρός αριθμός προσωπικού της AD&T με πρόσβαση στη βάση δεδομένων και σχετική εκπαίδευση έχει δημιουργήσει εδώ και κάποιο διάστημα μια στενωπό, οπότε επιπλέον αυτών των εργαλείων, η επιτροπή βρίσκεται σε διαδικασία εκπαίδευσης περισσότερων μακροπρόθεσμων μελών προσωπικού στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν στη βάση δεδομένων.

Η Επιτροπή Εγγράφων AO3 ανέβασε νέο έγγραφο Συχνών Ερωτήσεων για το Προφίλ, το οποίο επίσης αντικαθιστά τις παλιές Συχνές Ερωτήσεις για τα Εικονίδια. Ακόμα, η επιτροπή καλωσόρισε δέκα νέα μέλη στην ομάδα της και αυτήν τη στιγμή τα εκπαιδεύει στη ροή εργασιών της.

Επιπλέον μιας ανάρτησης Πέντε Πραγμάτων, η Επιτροπή Επικοινωνιών έκανε και μία ανάρτηση προς εορτασμό του γεγονότος ότ ιτο AO3 έφτασε το ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες, ορόσημο που επετεύχθη μόλις την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου.

Αυτόν τον μήνα, η Επιτροπή Οργάνωσης Ετικετών προσέλαβε τόσο νέους οργανωτές ετικετών όσο και νέο προσωπικό οργάνωσης ετικετών — ένα θερμό καλωσόρισμα σε όλους! Επίσης, συνεργάστηκε στενά με τις Open Doors (Ανοιχτές Πόρτες) στις ετικέτες για μια πολύ μεγάλη και πολύπλοκη εισαγωγή αρχείου και τώρα μια ομάδα εθελοντών οργάνωσης ετικετών έχει ειδικά εκπαιδευτεί για να βοηθάει και να συνεργάζεται με τις Ανοιχτές Πόρτες στη διαδικασία των εισαγωγών. Επιπρόσθετα, πραγματοποίησε αρκετές μικρές αλλαγές στις Οδηγίες Οργάνωσης Ετικετών, κυρίως για να ενημερωθούν τα παραδείγματα, και μία μεγαλύτερη ενημέρωση που επηρέασε 10 οδηγίες, καθιστώντας τες σύμφωνες με τις νέες διαδικασίες διαχείρισης ασαφών ετικετών οι οποίες υιοθετήθηκαν τον Αύγουστο.

III. ΓΡΑΠΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Η Επιτροπή Ακαδημαϊκών Εντύπων είναι απασχολημένη με την τελική προετοιμασία των τελευταίων άρθρων για τα δύο πρώτα τεύχη του 2017, των οποίων η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Ακόμα, αρκετά μέλη της επιτροπής έχουν προσφερθεί εθελοντικά να εισάγουν μεταδεδομένα για το Transformative Works and Cultures - TWC (Μετασχηματιστικά Έργα και Κουλτούρες) στον Κατάλογο των Περιοδικών Ανοιχτής Πρόσβασης.

Η Επιτροπή Διαχείρισης Συστημάτων συνεργάστηκε με την Επιτροπή Ακαδημαϊκών Εντύπων στην εγκατάσταση μιας δεύτερης επανάληψης του λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε για το TWC και με τις Ανοιχτές Πόρτες σε διάφορα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς πέντε τομέων στο AO3.

Οι Ανοιχτές Πόρτες ολοκλήρωσαν την εισαγωγή του Warp 5 Complex και του Dave and Ken's Diner, απάντησαν σε αιτήματα σχετικά με τα υπό εισαγωγή αρχεία και εργάστηκαν προς βελτίωση των προσωρινών ιστοσελίδων εισαγωγής που χρησιμοποιούν.

Ένα ευχαριστώ και στην Επιτροπή Οικονομικών, την Επιτροπή Διαχείρισης Συστημάτων και το Διοικητικό Συμβούλιο που επίσης βοήθησαν τις Ανοιχτές Πόρτες να ανανεώσουν και να μεταφέρουν κάποιους τομείς, να παρατείνουν τη φιλοξενία για κάποια υπό εισαγωγή αρχεία και να δημιουργήσουν ανακατευθύνσεις για τις ολοκληρωμένες εισαγωγές! Ένα πολύ μεγάλο μέρος του δουλειάς που γίνεται στο OTW είναι συνεργατικό, με διαφορετικές επιτροπές να μοιράζονται ειδικές γνώσεις και την ικανότητα να φέρουν τη δουλειά εις πέρας.

IV. ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλωσόρισε την 1η Νοεμβρίου τα δύο νεοεκλεγέντα μέλη ως πλήρη μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Προκειμένου να εξοικειωθούν με όλες τις επιτροπές και τους προέδρους τους, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα συζητήσεις ρουτίνας με αρκετούς προέδρους.

Τους τελευταίους δύο μήνες, η Επιτροπή Εκλογών ξεκίνησε την αποτίμηση των Εκλογών του 2016. Η επιτροπή ανήρτησε τα στατιστικά των εκλογών στην ιστοσελίδα μας, δείχνοντας τη φετινή αυξημένη συμμετοχή των ψηφοφόρων. Επίσης, συγκέντρωσε γνώμες και σχόλια από τους υποψηφίους και από αρκετές επιτροπές.

Η Επιτροπή Οικονομικών εργάστηκε στο νέο Λογιστικό Σχέδιο του οργανισμού και στην ενοποίηση των τρόπων πληρωμής. Επίσης, ασχολείται με διάφορες εργασίες σχετικά με την αποθήκευση οικονομικών εγγράφων, τον σχεδιασμό επενδύσεων και την ασφάλεια.

Αυτός ο Νοέμβριος ήταν ένας σχετικά ήσυχος μήνας για τη Νομική Επιτροπή. Απάντησε σε αρκετές απορίες χρηστών σχετικά με τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων και τα έργα θαυμαστών, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων ερωτήσεων από θαυμαστές των οποίων τα έργα είχαν αντιγραφεί από άλλους. Η Νομική Επιτροπή απάντησε επίσης σε ένα γράμμα παύσης και παράλειψης που αφορούσε το AO3.

V. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΟΛΑ

Επιτροπή Εθελοντών & Προσλήψεων:

Από τις 27 Νοεμβρίου, το OTW έχει 592 εθελοντές. Οι πρόσφατες μετακινήσεις προσωπικού παρατίθενται στη συνέχεια.

Νέο Προσωπικό στις Επιτροπές: SoyAlex (Fanlore), Carly (Επιτροπή Εγγράφων AO3), Red (Επιτροπή Εγγράφων AO3), telescopicpoems (Επιτροπή Εγγράφων AO3), VSSAKJ (Επιτροπή Εγγράφων AO3), Taylor Ann (Επιτροπή Εκλογών), άλλα 6 μέλη προσωπικού στην Επιτροπή Εγγράφων AO3, άλλο 1 μέλος προσωπικού στο Fanlore
Νέοι Εθελοντές Προγραμματιστές: Linny1990, Nico, ArtOfCode, saraolives, ooh, potatoesque & 6 άλλοι
Νέοι Εθελοντές στην Οργάνωση Ετικετών: Chanel Tilghman, Kamika, Rea, seimaisin, Vociferocity, Sephira, KatrinaJG, GoldenFalls, elizabethclaire, Deeps, Anushka J., Hilda Teo, Squashedrosie, Adrienne Raw, Zenaxia, theeone, Mickanick, 55555, Manya, G.D. Franco, 1 εθελοντής
Νέοι Εθελοντές Μεταφραστές: ncastro, Anya Z.

Πρώην Προσωπικό Επιτροπών: Hele Braunstein (Επιτροπή Υποστήριξης), Jessica Mosley (Επιτροπή Εκλογών), Asante Simons (Επιτροπή Εγγράφων AO3), 3 μέλη προσωπικού στην Επιτροπή Εκλογών, 2 μέλη προσωπικού στην Επιτροπή Διεθνοποίησης & Προβολής, 2 μέλη προσωπικού στην Επιτροπή Ανάπτυξης & Μελών
Πρώην Εθελοντές Προγραμματιστές της Επιτροπής Προσβασιμότητας, Σχεδιασμού & Τεχνολογίας: 1 Εθελοντής
Πρώην Εθελοντές Μεταφραστές: Kshitija Agrawal, 2 άλλοι

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ευθύνες των επιτροπών, παρακαλούμε δείτε τη λίστα των επιτροπών στην ιστοσελίδα μας.

Αυτό το άρθρο μεταφράστηκε εθελοντικά από τη μεταφραστική ομάδα του OTW. Για να μάθετε περισσότερα για το έργο μας, επισκεφτείτε τη σελίδα της Μεταφραστικής Επιτροπής στο transformativeworks.org.