AO3 News

Post Header

Published:
2015-02-02 17:26:40 -0500
Original:
Feature-packed front page coming soon!
Tags:

Juhlistamme uutta vuotta Archive of Our Own - AO3:n (Oma Arkisto) puolella uudistamalla etusivun ulkoasua. Lue eteenpäin saadaksesi esimakua tulevista muutoksista!

Vierasversio

Etusivun vierasversiossa näkyy esittelyteksti, fandom-linkkejä, uutiskirjeitä ja Twitter-syöte.

AO3:n etusivu on aina esitellyt sivuston ja sen tehtävän uusille kävijöille ja pitänyt toistuvasti sillä vierailevat ajan tasalla uutisten ja twiittien suhteen, eikä tämä tule muuttumaan! Koska pyrimme kuitenkin tekemään etusivusta mahdollisimman hyödyllisen ja informatiivisen, aiomme lisätä sinne muutaman jutun:

  • News (Uutiset) -osioon tulee katkelmia uusimmista uutisista tiedonvälityksen helpottamiseksi. Teemme myös kommenttien lukumäärän näkyväksi, jotta keskustelua herättäneet aiheet on helppo huomata.
  • Kerromme sivulla joistakin AO3-tilin luomisen eduista varmistaaksemme, että kaikki tietävät olevan lukuisia syitä rekisteröityä AO3:een, vaikka tarkoituksena ei olisikaan julkaista teoksia.
  • Linkit fandom-kategorioihin antavat uusille kävijöille selkeän lähtöpisteen, josta on helppo sukeltaa AO3:n syövereihin.

Käyttäjäversio

Etusivun käyttäjäversiossa näkyy fandom-linkkejä, uutisia, myöhemmäksi merkittyjä teoksia, postilaatikon viestejä ja Twitter-syöte.

Muutokset ovat paljon laajempia kirjautuneille käyttäjille. Poistamme sivulta esittelytekstin — me tunnemme jo toisemme! — ja lisäämme uudistettua sisältöä tehdäksemme etusivusta kodikkaamman tuntuisen.

  • Kolmesta satunnaisesti valitusta teoksesta, jotka olet lisännyt Mark for Later (merkitse myöhemmäksi) listaasi löydät fandomisi hitainakin päivinä jotakin luettavaa, katsottavaa tai kuunneltavaa.
  • Ole yhteydessä muihin käyttäjiin lukemalla ja vastaamalla kolmeen uusimpaan lukemattomaan Inbox (postilaatikko) -viestiin.

Jos Marked for Later -listallasi ei ole teoksia ja olet lukenut kaikki viestit Inbox-laatikossasi, nämä osiot piilotetaan automaattisesti (ja jos Marked for Later -listallasi tai Inbox-laatikossasi ei ole kuin pari asiaa, näytämme vain ne). Marked for Later -osio on piilotettu myös, jos olet poistanut käytöstä "Turn on Viewing History" (ota käyttöön katseluhistoria) -asetuksen, eikä Inbox-osio näy, jos olet valinnut asetuksen "Turn off messages to your inbox about comments" (Älä vastaanota viestejä kommenteista postilaatikkoon).

Vielä yksi juttu...

Etusivun käyttäjäversio, jossa fandom-linkit on korvattu käyttäjän valitsemin avainsanoin

Säästimme parhaan muutoksen viimeiseksi: sisäänkirjautuneet käyttäjät voivat lisätä jopa kaksikymmentä Favorite Tag (suosikkiavainsana) -linkkiä etusivulleen! Tämä helpottaa käyttäjien pääsyä listauksiin teoksista, jotka on merkitty jollakin virallisella avainsanalla, ilman turvautumista selaimen kirjanmerkkeihin.

Avainsanan teoslista ja Favorite Tag -painikkeen uusi sijainti Bookmarks (kirjanmerkit) ja RSS-syötteen linkkien välissä

Voit lisätä avainsanan suosikkeihisi yksinkertaisesti menemällä sen teoslistaan ja klikkaamalla "Favorite Tag (lisää avainsana suosikiksi)" -painiketta. Etusivullesi lisätään välittömästi linkki avainsanan teoslistaan. Tämä toimii minkä tahansa virallisen avainsanan kanssa: kategoriat kuten Gen (gen, yleinen), varoitukset kuten Major Character Death (päähahmon kuolema), ikärajat kuten Explicit (K18), fandomit kuten 주군의 태양 | The Master's Sun, suhteet kuten Karma Ashcroft/Amy Raudenfeld, hahmot kuten Sue Ellen Ewing ja muut avainsanat kuten Polyamory (polyamoria).

Avainsanan teoslista, jossa Favorite Tag -painike on korvattu Unfavorite Tag -painikkeella

Jos haluat poistaa avainsanan suosikeistasi, se onnistuu suuntaamalla avainsanan teoslistaan ja klikkaamalla "Unfavorite Tag" (poista avainsana suosikeista).

Suunnittelemme tulevaa

Pyrimme koko ajan tekemään AO3:n käyttämisestä helpompaa ja hauskempaa, joten jos sinulla on mielessäsi jotain, mitä haluaisit nähdä etusivun tulevissa versioissa, kerro siitä meille jättämällä kommentti tähän kirjoitukseen.

Kiitos siitä, että käytät AO3:a — odotamme innokkaasti uuden etusivun tuloa käyttöösi!