AO3 News

Post Header

Published:
2015-02-02 17:22:51 -0500
Original:
Feature-packed front page coming soon!
Tags:

Hier op Archive of Our Own - AO3 (Ons Eigen Archief) zullen we het nieuwe jaar vieren door de homepage een gloednieuw uiterlijk te geven. Lees verder voor een sneak peek van de komende veranderingen!

Uitgelogde versie

De uitgelogde homepagina met introductie tekst, fandom links, nieuwsberichten, en Twitter-sectie.

De AO3 homepagina heeft altijd de site en haar missie geintroduceerd aan bezoekers die hier voor het eerst komen, en hield terugkerende bezoekers op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste tweets, en dat zal niet veranderen! Echter, omdat we er naar streven de homepagina nog nuttiger en informatiever te maken, zullen we nog een we een aantal dingen toevoegen:

  • De News (Nieuws) sectie zal in het vervolg uittreksels van de laatste nieuwsberichten bevatten om het makkelijker te maken geinformeerd te blijven. Ook zullen we een comment teller, toevoegen, zodat het makkelijk te zien is wanneer een bericht een discussie heeft gestart.
  • We zullen een aantal voordelen van het creëren van een AO3-account melden om er zeker van te zijn dat iedereen weet dat er meer dan genoeg redenen zijn om deel te worden van AO3, zelfs als je niet van plan bent werken te posten.
  • Links naar de fandom categorieën zullen de bezoekers die hier voor het eerst komen een duidelijk startpunt geven om ze te helpen AO3 te verkennen.

Ingelogde versie

De ingelogde homepagina met fandom links, nieuwsberichten, werken gemarkeerd voor later, inbox items, en Twitter-sectie.

Ingelogde gebruikers zullen een veel drastischere verandering zien. We halen de introductie tekst weg -- we kennen elkaar al! -- en voegen op maat gemaakte inhoud toe aan de homepagina, zodat deze meer als ‘home’ voelt.

  • Vind iets om te lezen, bekijken, naar te luisteren, of om naar te kijken, zelfs op de rustige dagen in jouw fandom, met een selectie van drie werken die jij hebt toegevoegd aan je Mark for Later (Markeer voor Later) lijst.
  • Blijf in contact met andere gebruikers door het lezen en beantwoorden van jouw drie meest recente ongelezen Inbox (Postvak IN) berichten.

Wanneer je niets in je Marked for Later lijst hebt, of geen ongelezen Inbox berichten, dan zullen deze secties verborgen zijn (en als je maar één of twee dingen in je Marked for Later lijst of in je Inbox hebt, zullen we je alleen die één of twee dingen laten zien). Zo zal de Marked for Later sectie ook verborgen zijn als je de "Turn on Viewing History" (Zet Bekijk Geschiedenis aan) voorkeur hebt uitgezet, en de Inbox sectie zal verborgen zijn wanneer je je voorkeuren hebt gezet op "Turn off messages to your inbox about comments" (Zet berichten naar je inbox over commentaren uit).

Nog één ding...

De ingelogde homepagina, met de fandomlinks vervangen door links naar tags die de gebruiker heeft gekozen

We hebben de grootste en beste verandering bewaard tot het laatste: ingelogde gebruikers zullen in staat zijn om tot twintig Favorite Tags (Favoriete Tags) toe te voegen aan hun homepagina! Dit betekent dat je makkelijk toegang zal hebben tot de werken met jouw favoriete canonical tags zonder gebruik te moeten maken van bladwijzers in je browser.

A tag's work listing, now with a Favorite Tag button between the Bookmarks (Bladwijzers) and RSS feed links

Om een Favorite Tag toe te voegen, ga je simpelweg naar de lijst met werken gekoppeld aan deze tag en selecteer je de "Favorite Tag" knop. Een link terug naar de lijst met werken gekoppeld aan deze tag zal onmiddellijk toegevoegd worden aan je homepagina. Dit werkt voor iedere soort canonical tag: categorie”en zoals Gen (Generiek), waarschuwingen zoals Major Character Death (Dood van een belangrijk personage), Leeftijdsclassificaties zoals Explicit (Expliciet), fandoms zoals 주군의 태양 | The Master's Sun, relaties zoals Karma Ashcroft/Amy Raudenfeld, personages zoals Sue Ellen Ewing, en extra tags zoals Polyamory (Polyamorie).

Een lijst met werken gekoppeld aan een tag, met de Favorite Tag knop vervangen door een Unfavorite Tag knop

En als je ooit een tag wilt verwijderen van je favorieten, keer dan terug naar de lijst met werken gekoppeld aan een tag en selecteer de "Unfavorite Tag" (Verwijder favoriet) to remove it.

Plannen voor de toekomst

We hebben altijd als doel om AO3 makkelijker en leuker te maken om te gebruiken, dus als er iets is wat jij graag zou zien in toekomstige versies van de homepagina, laat het ons dan weten door een reactie achter te laten op dit bericht.

Bedankt voor het gebruiken van AO3 — we zien er naar uit deze homepagina binnenkort aan jullie te kunnen geven!