AO3 News

Post Header

Published:
2015-01-04 08:03:46 -0500
Original:
Urgent Anti-Spam Measures
Tags:

Om een toevloed van spamwerken tegen te gaan, zullen we tijdelijk het uitgeven van uitnodigingen via onze automatische wachtlijst stopzetten. Dit zal voorkomen dat spammers uitnodigingen krijgen om nieuwe accounts aan te maken, en het geeft onze teams, die volledig bestaan uit vrijwilligers, tijd om de huidige spamaccounts en -werken op te ruimen. We zullen jullie op de hoogte houden over verdere ontwikkelingen op ons Twitter-account. Lees verder voor meer details.

Het probleem

We hebben te maken met twee problemen die Archive of Our Own – AO3 (Ons Eigen Archief) beïnvloeden, zowel in serverstatus als gebruikerservaring.

 • Spammers die accounts aanmaken alleen om duizenden nep-“werken” (verschillende typen advertenties) te posten met behulp van geautomatiseerde scripts.
 • Mensen die bots gebruiken om werken in grote hoeveelheden tegelijk te downloaden, tot het punt waar het van invloed is op de sitesnelheid en uptime van de server voor anderen.

Maatregelen die we tot nu toe hebben genomen

We hebben verschillende dingen geprobeerd om beide problemen in toom te houden:

 • Het AO3 Misbruikteam is bezig handmatig accounts te verwijderen die spam posten.
 • We houden ook de uitnodigingenlijst in het oog voor emailadressen die een bepaald patroon volgen, om deze van de lijst te verwijderen. Dit wordt lastiger naarmate de spammers zich aanpassen.
 • We verwijderen het grootste gedeelte van de spamwerken rechtstreeks van onze database, aangezien het verwijderen van individuele werken duidelijk een immense taak zou zijn voor het Misbruikteam; dit betekent echter dat diegenen met de benodigde vaardigheden en toegang beschikbaar moeten zijn.
 • Onze vrijwillige systeemadministrator is bezig geweest verschillende serverscripts en instellingen op te zetten, gericht op het vangen van spammers and downloadbots voordat deze te veel schade kunnen aanrichten. Dit vergt een hoop tweaking voor aanpassingen aan nieuwe bots en om te voorkomen dat echte gebruikers geband worden..

Veel van deze maatregelen hebben gesneden in de vakantietijd van onze vrijwilligers, en we willen iedereen die heeft meegeholpen om de AO3 gaande te houden door onze drukste dagen hartelijk bedanken.

Wat we nu doen

Ons Misbruikteam heeft een kans nodig om een inhaalbeweging uit te voeren op alle gerapporteerde spamaccounts en om er zeker van te zijn dat alle spamwerken verwijderd zijn.

Om dit te bewerkstelligen, zullen we tijdelijk het uitgeven van uitnodigingen via onze automatische wachtlijst uitzetten. Bestaande accounthebbenden kunnen nog steeds uitnodigingscodes aanvragen en deze delen met vrienden. Je kunt bestaande uitnodigingen gebruiken om een account aan te maken; het aanmaken van accounts zal niet worden beinvloed. (Houd er alsjeblieft rekening mee dat aanvragen voor uitnodigingscodes handmatig moeten worden geaccepteerd door een site admin, dus het kan een aantal dagen duren voor je ze ontvangt; uitdagingsmoderators kunnen Support contacteren voor uitnodigingen, als hun project binnenkort opent.)

We zijn hard aan het werk om deze problemen onder controle te krijgen, dus de uitnodigingswachtlijst zou snel weer in werking moeten zijn! Hartelijk dank voor jullie geduld terwijl wij ons door deze kwesties heen werken.

Wat jij kan doen

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om te helpen:

 • Wanneer je meerdere werken download, wacht dan even tussen iedere download. Wanneer je te veel werken tegelijk download, zul je naar een foutmeldingspagina gestuurd worden die je waarschuwt het wat langzamer aan te doen of te riskeren dat je account 24 uur wordt geblokkeerd van AO3.
 • Rapporteer alstjeblieft geen spam. Hoewel we alle meldingen van spam die we tot nu toe hebben ontvangen apprecieren, hebben we nu een systeem dat ons helpt spam snel te vinden. Het reageren op berichten over spam neemt tijd in beslag die we dan niet meer kunnen besteden aan het werken aan de huidige spam.
 • Houdt ons twitter-account, @AO3_Status, in de gaten voor updates!

Bekende problemen met de automatische downloadlimiet

We hebben meldingen ontvangen over gebruikers die een bericht over excessief downloaden tegenkomen, hoewel ze maar enkele werken aan het downloaden waren, of zelfs helemaal geen. Dit kan om enkele reden gebeuren, en die vallen helaas buiten onze controle:

 • Ze hebben één keer op de downloadknop gedrukt, maar hun apparaat begon het bestand meerdere keren te downloaden. Een mogelijke oorzaak hiervoor is een downloadversneller, dus probeer recente browserextensies of -software uit te schakelen, of probeer werken via een andere browser of ander apparaat te downloaden.
 • Ze delen hun IP-adres met meerdere mensen, en één van hen heeft de huidige downloadlimiet bereikt en ervoor gezorgd dat alle anderen met hetzelfde IP-adres ook geband zijn. Dit kan veroorzaakt worden door VPN’s, Torsoftware, of een internetprovider die een groep klanten hetzelfde IP-adres toewijst. Probeer een ander apparaat te gebruiken om AO3 te bezoeken, indien mogelijk.

We bieden onze excuses aan als je te maken krijgt met één van deze dingen, en we zullen ons best doen om de toegang voor alle gebruikers zo snel mogelijk te herstellen.