AO3 News

Post Header

Published:
2014-10-24 12:18:09 -0400
Original:
Advocacy
Tags:

Seitsemän vuotta, seitsemän ihmettä. Transformatiivisten teosten järjestö (OTW). Jäsenhankintakampanja 19. - 26. lokakuuta 2014.

Monet fanit ovat löytäneet OTW:n (Transformatiivisten teosten järjestö) vieraillessaan Archive of Our Own - AO3:n (Oma Arkisto) tai Fanloren sivustoilla, mutta kaikki kävijät eivät hoksaa, että OTW on myös etuja ajava ryhmä. Mitä se tarkoittaa?

OTW:lle se tarkoittaa sitä, ettemme ainoastaan tarjoa sivutilaa faniteosten suojeluun ja säilyttämiseen vaan olemme myös äänessä julkisissa keskusteluissa, jotka koskevat fandomia ja faniteoksia. Osallistumme keskusteluun parantaaksemme yleisiä käytäntöjä ja näkemyksiä faniteoksista ja remix-kulttuurista, mikä vaikuttaa meihin faneihin. Antamasi tuki auttaa meitä edustamaan meitä faneja monin eri tavoin ja monissa eri paikoissa, kun käsitellään meitä kaikkia koskettavia kysymyksiä.

OTW:stä on erityisen tärkeää puhua sellaisten faneille luotujen alueiden puolesta, joiden tekijöinä ovat naiset. Fandom nähdään aivan liian usein miesten dominoimana alana, oli kyse sitten urheilusta, perinteisestä scifistä tai uudemmista fandomeista. Uskomme, että ne verkkosivustot ovat tärkeitä, jotka perustuvat faniteosten arvostukseen ja joilla naispuolisiksi, queereiksi, sukupuoleltaan, ihonväriltään tai muulta ominaisuudeltaan erilaiseksi identifioituvat fanit voivat kokoontua.

Näiden tilojen tärkeyden painottaminen ei rajoitu pelkästään verkossa näkyvään toimintaan, minkä vuoksi olemme keskittyneet entistä enemmän näkyvyyden nostamiseen oikeassa elämässä tapahtuvissa tiloissa kuten fanitapaamisissa. Tänä vuonna lähetimme OTW:n edustajia Comic-Coniin ja Worldconiin, ja työstämme parhaillaan lähdemateriaaleja niille, jotka haluavat edustaa OTW:tä ja sen projekteja muissa fanitapaamisissa.

Ymmärrämme, ettei näkyvyys rajoitu vain fandomiin ja siihen liittyviin ilmiöihin. Siksi sponsoroimme EFF:n kanssa Dragon Conissa ollutta tapahtumaa, joka puolsi verkkokäyttäjien oikeutta yksityisyyteen. Olemme olleet paikalla myös muissa fandomille suotuisissa tapahtumissa kuten AdaCampissa, joka on naisille suunnattu avoimen lähdekoodin harjoitusleiri. Kuten aina, oikeudelliseen työhömme on kuulunut voimaannuttavien fanitilojen ja suuremman luovuuden vapauden kampanjoiminen nykyisten tekijänoikeuslakien puitteissa. Nämä toiminnan muodot kasvattavat vapaaehtoistemme itsevarmuutta heidän omilla osaamisalueillaan samalla, kun he auttavat OTW:tä tekemään työnsä.

Uskomme, että oikeuksien ajaminen auttaa meitä luomaan enemmän voimaannuttavia tiloja faneille ja faniyhteisölle. Tekemällä lahjoituksen OTW:lle autat meitä jatkamaan edustustyötämme faniteosten puolesta tulevinakin vuosina.