AO3 News

Post Header

Published:
2020-08-09 12:58:37 -0400
Original:
Turning off comments on your works
Tags:

In de komende dagen zullen we een nieuwe optie toevoegen die ervoor zorgt dat producenten de mogelijkheid hebben om opmerkingen op hun werken op het Archive of Our Own (Ons Eigen Archief) uit te schakelen. Deze optie zal beschikbaar zijn op de pagina’s voor het posten of bewerken van individuele werken maar ook op de pagina voor het updaten van meerdere werken tegelijk, en we hebben wat kleine aanpassingen gedaan aangaande de pagina’s om de nieuwe optie te faciliteren.

Wat het uitschakelen van de opmerkingen doet

Het uitschakelen van de opmerkingen zal het opmerkingenformulier aan het einde van je werk vervangen met een mededeling waar staat
"Sorry, this work doesn't allow comments" (Sorry, dit werk staat geen opmerkingen toe).

Mocht je werk al opmerkingen hebben, dan zullen bestaande opmerkingen beschikbaar blijven voor jou en iedereen die toegang heeft tot jouw werk. Je kunt nog steeds ongewilde opmerkingen verwijderen of gast opmerkingen markeren als spam.

Gebruikers die opmerkingen hebben achtergelaten terwijl ze ingelogd op hun account waren zullen nog steeds de mogelijkheid hebben om hun eigen opmerking te verwijderen.

Hoe je de opmerkingen op individuele werken uitschakelt

In het "Privacy" (Privacy) gedeelte van de pagina voor het posten/editen van individuele werken zul je een set met opties vinden genaamd "Who can comment on this work" (Wie kan er op dit werk reageren). Er zullen drie opties staan:

  • Registered users and guests can comment (Geregistreerde gebruikers en gasten kunnen reageren),
  • Only registered users can comment (Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren) (dit is hetzelfde als de oude opties om anonieme opmerkingen te kunnen uitschakelen),
  • No one can comment (Niemand kan reageren).

Standaard is de instelling "Registered users and guests can comment." Om te voorkomen dat iedereen op jouw werk kan reageren, kies "No one can comment" en sla je veranderingen op.

Opmerkingen op verschillende werken uitschakelen

Mocht je de instellingen voor opmerkingen willen veranderen voor meer dan één werk tegelijkertijd, dan kun je de Edit Multiple Works (Bewerk meerdere werken) pagina gebruiken.

(Ga naar "Hoe bewerk ik meerdere werken tegelijkertijd?" voor informatie over hoe je op deze pagina komt en werken kunt selecteren om aan te passen.)

Als je eenmaal de werken gekozen hebt die je aan wilt passen, dan ga je naar het "Settings" (Instellingen) gedeelte van de pagina. Daar zal een set met opties staan genoemd "Who can comment on these works" (Wie kan reageren op deze werken), en het zal vier keuzes bevatten:

  • Keep current comment settings (Houd de huidige instellingen aan)
  • Registered users and guests can comment
  • Only registered users can comment (dit is hetzelfde als de oude optie waarmee anonieme opmerkingen werden uitgeschakeld)
  • No one can comment

Andere opties voor het beheren van opmerkingen op je werken

Ga naar onze opmerkingen en Kudos FAQ voor meer informatie over het beheren van opmerkingen op je werken, inclusief: