AO3 News

Post Header

Op donderdag 21 mei (UTC), zullen we wat werk aan de server verrichten dat onder andere het IP-adres aanpast dat we gebruiken om e-mails te versturen. Als gevolg van deze verandering verwachten we dat een groot aantal e-mails niet aan zal komen tot e-mailproviders gewend zijn aan ons nieuwe IP-adres. Om de overgang soepel te laten verlopen, schakelen we zowel de wachtrij voor uitnodigingen als de mogelijkheid een account aan te maken uit voor een paar dagen.

We versturen meer dan een miljoen e-mails per dag. Met zoveel e-mails afkomstig van een nieuw IP-adres is het waarschijnlijk dat sommige providers de berichten in eerste instantie als spam zullen behandelen. We willen zeker weten dat uitnodigingen en account activerings-e-mails niet verloren gaan in de situatie, waardoor nieuwe gebruikers gefrustreerd raken en onze Support-vrijwilligers extra werk hebben.

Uitnodigings- en activerings-e-mails zijn niet de enige types e-mails die hierdoor beïnvloed kunnen worden. Andere e-mails zoals opmerkingen-, kudos- en abonnementsmeldingen; uitdagingen; en kopieën van verwijderde werken kunnen mogelijk ook niet aankomen vanaf donderdag 21 mei. (Edit 08:55 UTC 19 Mei: E-mails die niet aankomen worden niet geaccepteerd door je e-mail provider en zullen nooit in je inbox of spam-folder aankomen.)

Helaas kunnen we ontbrekende e-mails niet opnieuw versturen. We raden hierdoor dus met klem aan om geen werken te verwijderen of uitdagingen te versturen tijdens deze periode.

We zullen uitnodigingen en het aanmaken van accounts weer activeren als we hebben vastgesteld dat de meeste grote e-mailproviders ons niet langer als spam beschouwen. Tot die tijd zal het dit betekenen:

  • Vanaf deze post kan je niet je e-mailadres in onze uitnodigingen-wachtrij achterlaten tot we de wachtrij reactiveren. Uitnodigingen zullen niet verstuurd worden, omdat de wachtrij leeg zal zijn.
  • Vanaf donderdag 21 mei zal je niet in staat zijn een bestaande uitnodiging te gebruiken tot we het aanmaken van een account reactiveren.
  • Een meldingsbanner zal op alle Archive of Our Own – AO3 (Ons Eigen Archief) pagina’s getoond worden zolang het aanmaken van een account niet mogelijk is.

Zelfs nadat dit server onderhoud klaar is, moet je er rekening mee houden dat e-mails er soms tot 72 uur over kunnen doen om je te bereiken. (In sommige gevallen komen ze misschien helemaal niet aan.) Geef het een paar dagen en controleer je spam-folder voor je contact opneemt met ons Support team over een ontbrekende e-mail.