AO3 News

Post Header

Published:
2020-03-11 18:50:50 -0400
Original:
Upcoming changes to kudos
Tags:

Unosimo par promjena iza kulisa vezanih uz pohvale (kudose), kako bi Archive Of Our Own - AO3 (Naš vlastiti arhiv) bez poteškoća pretrpio silan njihov broj (659 milijuna i još raste!) koje su korisnici i gosti ostavili kroz godine. Kudosi će nastaviti jednako raditi, ali sada ćemo napraviti novi pregled baze kako bismo bili sigurni da se ne mogu ostaviti dupli kudosi. Ovo će rezultirati jednokratnim padom kudosa na radovima koji imaju duplikate.

Prije smo se oslanjali na način na koji je kudos funkcija bila programirana, kako bismo bili sigurni da jedan korisnik može samo jednom ostaviti jedan kudos na jednome djelu. Ovo je u većini slučajeva radilo sasvim uredu, no ponekad je slaba veza ili dupli klik kudos gumba mogao dovesti do unosa višebrojnih kudosa.

Dodat ćemo ograničenje na razini baze koje bi trebalo spriječiti da se ovo događa. Međutim, ova će promjena također učiniti sve duplikate nevažećima, te će ih ukloniti iz baze. To znači da ukoliko ste zaprimili više kudosa od istog korisnika ili gosta na jednom vašem djelu, vaša suma kudosa će se smanjiti kada uvedemo ovu promjenu. Naprimjer, ako vaše djelo ima tri kudosa od istog korisnika, suma kudosa tog djela past će za dva.

Planiramo napraviti svoje promjene 16. travnja, i očekujemo kratko vrijeme nedostupnosti prije nego se pròmjene primijene na stranici. Ne možemo zasigurno predvidjeti kada će to biti, no dat ćemo sve od sebe da Vas unaprijed obavijestimo na @AO3_Status Twitteru prije nego što se dogodi.

Napominjemo da dok radimo na ovoj promjeni, možda primijetite neke neobičnosti pri ostavljanju kudosa, npr. da im se broj smanjio, ili da su dupli kudosi nestali.