AO3 News

Post Header

Published:
2020-03-11 18:50:39 -0400
Original:
Upcoming changes to kudos
Tags:

We voeren achter de schermen een aantal veranderingen door aan kudos om ervoor te zorgen dat het Archive of Our Own - AO3 (Ons Eigen Archief) nog steeds het waanzinnig aantal aankan dat gebruikers en gasten over de afgelopen jaren hebben gegeven (659 miljoen en dit aantal blijft maar stijgen!). Kudos blijven op dezelfde manier als altijd werken, maar de database krijgt een nieuwe controle die ervoor zorgt dat er geen dubbele kudos meer kunnen worden gegeven. Dit zorgt voor een eenmalige daling in kudos op werken die al dubbele kudos hebben.

Voorheen vertrouwden we op de manier waarop de kudos-optie is geprogrammeerd om ervoor te zorgen dat een gebruiker of gast te allen tijde maar één kudos op een werk kon achterlaten. Dit werkte in de meeste gevallen prima, maar soms zorgde een langzame verbinding of een snelle dubbelklik op de kudosknop ervoor dat er meerdere kudos geregistreerd werden.

We gaan een beperking toevoegen op databaseniveau die dit moet voorkomen. Maar deze verandering maakt reeds bestaande dubbele kudos ongeldig en verwijdert ze uit de database. Dit betekent dat als je meerdere kudos van dezelfde gebruiker of gast op een van je werken hebt, jouw totale aantal kudos naar beneden gaat zodra we deze verandering doorvoeren. Als jouw werk bijvoorbeeld drie kudos heeft van dezelfde gebruiker, dan zal het totale aantal kudos op je werk met twee verminderen.

We hebben deze verandering gepland staan op 16 maart en we verwachten dat we tijdelijk niet bereikbaar zijn voor de veranderingen live gaan. We kunnen niet voorspellen wanneer dit precies gaat zijn, maar we doen ons best om vooraf een waarschuwing te geven op onze @AO3_Status Twitter voordat het gebeurt.

Pas op dat terwijl we aan deze verandering werken, je rare dingen kan opmerken wanneer je kudos geeft, bijvoorbeeld het verminderen van het totaal aantal kudos of het verdwijnen van dubbele kudos.