AO3 News

Post Header

Published:
2020-03-11 18:50:32 -0400
Original:
Upcoming changes to kudos
Tags:

Olemme tekemässä joitakin taustamuutoksia kehuihin varmistaaksemme, että Archive Of Our Own – AO3 (Oma arkisto) pystyy jatkossakin käsittelemään niiden huikean määrän (659 miljoonaa tähän mennessä!), jonka käyttäjät ja vieraat ovat jättäneet vuosien saatossa. Kehut toimivat jatkossakin nykyisellä tavalla, mutta tietokantaan tulee uusi tarkistus varmistamaan, että useampia kehuja ei voi jättää. Tämän seurauksena kehujen määrä vähenee yhden kerran teoksilla, joilla on nykyään useampia kehuja samalta käyttäjältä.

Aiemmin turvauduimme kehujen antamiseen liittyvässä koodissa olevaan varmistukseen, jonka myötä käyttäjä tai vieras saattoi jättää vain yhden kehun kuhunkin teokseen. Yleensä tämä toimi hyvin, mutta joskus hidas yhteys tai nopea tuplaklikkaus saattoi johtaa useamman kehun rekisteröitymiseen.

Lisäämme tietokantaan rajoituksen, jonka pitäisi estää tätä tapahtumasta. Muutoksen seurauksena myös nykyiset kehujen kopiot poistuvat tietokannasta. Eli jos olet saanut teokseesi useamman kehun samalta käyttäjältä tai vieraalta, kehujen lukumäärä alenee muutoksen käyttöönoton myötä. Esimerkiksi jos teoksellasi on kolme kehua yhdeltä käyttäjältä, kehujen kokonaismäärä vähenee kahdella.

Tarkoituksenamme on tehdä tämä muutos 16. maaliskuuta, ja odotettavissa on lyhyt käyttökatko ennen sen käyttöönottoa. Emme voi varmuudella ennustaa, mihin aikaan se tapahtuu, mutta teemme parhaamme ilmoittaaksemme siitä etukäteen @AO3_Status Twitter-tilillä.

Huomaathan, että muutoksen ollessa tekeillä, voit huomata joitain kummallisuuksia kehuja jättäessäsi, esimerkiksi kehujan määrän vähenevän tai kopioiden katoavan.