AO3 News

Post Header

Published:
2020-03-11 18:50:05 -0400
Original:
Upcoming changes to kudos
Tags:

Néhány változtatást hajtunk majd végre a színfalak mögött, hogy az Archive of Our Own - AO3 (A Mi Archívumunk) továbbra is kezelni tudja azt a hatalmas kudos mennyiséget (eddig 659 millió), amit a felhasználók és vendégek hagynak az oldalon az évek során. A kudos továbbra is ugyanúgy fog működni, de egy új ellenőrző szűrő lesz az adatbázison, ami kiszűri a többszörös kudos-okat. Ez egyszeri kudos-csökkenést fog jelenteni azokon a munkákon, amiken van többszörös kudos.

Eddig a kudos funkció kódolásának módjára hagyatkoztunk abban, hogy egy felhasználó vagy vendég egy adott munkán csak egy kudos-t hagyhasson. Ez a legtöbb esetben jól is működött, de néha a lassú kapcsolat vagy gyors dupla kattintás a kudos gombra több kudos megjelenítését eredményezhette.

Egy ezt gátló megszorítást fogunk hozzáadni az adatbázishoz. Azonban ez a változás minden létező többszörös kudos-t is érint - ezek törlődni fognak az adatbázisból. Ez azt jelenti, hogy ha több kudos-t is kaptál ugyanattól a felhasználótól vagy vendégtől az egyik munkádra, akkor a változtatás bevezetésekor az összes kudos mennyiséged csökkenni fog. Például, ha a munkádon három kudos van ugyanattól a felhasználótól, a munkáidon a kudos-ok száma kettővel fog csökkenni.

A változtatások bevezetésének tervezett dátuma március 16, az életbe lépés előtt rövid kiesésre számítunk az oldalon. Nem tudjuk előre megmondani, hogy ez pontosan mennyi időt jelent, de igyekszünk előre jelezni az @AO3_Status Twitter-en, mielőtt megtörténik.

Ne feledjétek, hogy amíg ezen a változtatáson dolgozunk, furcsaságokat tapasztalhattok, amikor kudost hagytok: például a szám lecsökkenhet vagy eltűnhetnek a többszörös kudosok.