AO3 News

Post Header

Published:
2020-03-11 18:49:22 -0400
Original:
Upcoming changes to kudos
Tags:

Vi jobber for tiden bak kulissene med å gjøre noen endringer for kudos, for å sikre at Archive of Our Own – AO3 (Vårt eget arkiv) klarer å håndtere den enorme mengden kudos (659 millioner, og det øker stadig!) som brukere og gjester har lagt igjen i årenes løp. Kudos kommer til å fortsette å fungere på samme måte, men vi kommer til å gjennomføre en ny kontroll av databasen for å sikre at det ikke blir mulig å legge igjen flere kudos på samme verk. Dette kommer til å resultere i et engangstilfelle av fall i antall kudos på verk hvor det allerede er duplikater.

Tidligere har vi stolt på at måten kudos er kodet på skal sørge for at en enkeltbruker eller gjest kun kan legge igjen kudos én gang på et verk. Dette fungerte fint det meste av tiden, men noen ganger kunne en treg internettforbindelse eller et raskt dobbeltklikk på kudos-knappen føre til at flere kudos ble lagt igjen på samme verk.

Vi kommer til å legge til en begrensning på databasenivå som skal hindre dette i å skje. Merk at denne endringen også vil gjøre at eksisterende duplikater blir ugyldige, og vil bli fjernet fra databasen. Dette betyr at dersom du har mottatt flere kudos fra samme bruker eller gjest på et av verkene dine, kommer totalt antall kudos til å synke når denne endringen trer i kraft. For eksempel, hvis verket ditt har tre kudos fra samme bruker, vil totalt antall kudos synke med to.

Vi planlegger å gjennomføre disse endringene 16. mars, og noe nedetid må forventes før endringene trer i kraft. Vi kan ikke forutsi nøyaktig når dette kommer til å skje, men vi kommer til å gjøre vårt beste for å varsle dere på @AO3_Status Twitter før det skjer.

Vennligst legg merke til at mens vi jobber med denne oppdateringen, kan det hende at du merker noen uregelmessigheter når du skal legge igjen kudos, eksempelvis at antallet minker eller at duplikater av kudos (hvor det har vært dobbelt opp fra samme bruker) forsvinner.