AO3 News

Post Header

Published:
2020-03-11 18:49:04 -0400
Original:
Upcoming changes to kudos
Tags:

Facem câteva schimbări în ceea ce privește kudos pentru ca Archive of Our Own - AO3 (Arhiva Noastră) să poată procesa numărul imens de kudos (659 de milioane până acum) lăsați de utilizatori și de invitați. Nu vom schimba felul în care aceștia funcționează, dar vom introduce o nouă verificare în baza de date pentru a ne asigura că nu există dubluri. Dacă o lucrare are dubluri, numărul de kudos lăsați va fi micșorat, doar de data asta, pentru a elimina dublurile.

Până acum, modul în care sistemul de kudos a fost programat prevedea ca un utilizator sau un invitat să poată lăsa un singur kudos per lucrare. În principiu sistemul a funcționat în afara cazului în care utilizatorul avea o conexiune lentă sau dacă dădea click repede pe butonul de kudos și lăsa mai mulți kudos.

Vom adăuga o funcție în baza de date ca să evităm acest lucru. Această funcție suplimentară va invalida dublurile existente și le va șterge din baza de date. Cu alte cuvinte, dacă lucrarea ta are mai mulți kudos de la același utilizator sau invitat, numărul total de kudos al lucrări tale se va micșora în momentul în care vom introduce această schimbare. De exemplu, dacă un utilizator a lăsat trei kudos, noua funcție va șterge doi dintre ei..

Vrem să introducem această schimbare pe 16 Martie și prevedem o scurtă perioadă de nefuncționare înainte ca noua funcție să fie activată. Nu putem determina cu exactitate cât de mult va dura, dar te vom preveni înainte pe @AO3_Status Twitter .

Ia aminte că în perioada în care lucrăm la această schimbare, s-ar putea să observi niște lucruri stranii când lași kudos, de exemplu: scăderea numărului de kudos, sau dispariția de kudos duplicați