AO3 News

Post Header

Published:
2020-03-11 18:48:54 -0400
Original:
Upcoming changes to kudos
Tags:

Правимо неколико промена у похвалама како бисмо обезбедили да Archive Of Our Own - AO3 (Наша сопствена архива) може наставити да обрађује огроман број похвала (659 милиона и више!) које су корисници и гости оставили током година. Похале ће наставити да функционишу исто, али ће постојати нова провера у бази података како бисмо били сигурни да дупликати похвала не могу бити остављени. Ово ће довести до једнократног пада броја похвала на делима која већ имају дупликате.

Раније смо се ослањали на кôд кудос функције како бисмо осигурали да појединачни корисник или гост може оставити само једну похвалу на одређеном делу. У већини случајева ово је добро функционисало, али би понекад спора конекција или брзи дупли клик на дугме кудос довели до бележења вишеструких похвала.

Додаћемо ограничење на нивоу базе података које би требало да спречи да се то догоди. Међутим, овом променом ће постојећи дупликати бити поништени и избрисани из базе података. Tо значи да ако сте примили више похвала од истог корисника или госта на једно од ваших дела, ваш број похвала ће се смањити када имплементирамо ову промену. На пример, ако ваш рад има три похвале од истог корисника, укупан број похвала на делу ће се смањити за два.

Планирамо да извржимо наше промене 16. марта, а очекујемо и неко кратко време прекида пре него што промене буду спроведене. Не можемо са сигурношћу предвидети у колико сати ће то бити, али потрудићемо се да вас обавестимо на @AO3_Status Tвиетеру пре него што се деси.

Молимо вас да обратите пажњу на то да док радимо на овој промени, може се десити да приметите неке необичности када остављате похвале, нпр. да се број похвала смањује или да дупликати похвала нестају.