AO3 News

Post Header

Published:
2019-12-03 13:05:27 -0500
Original:
Language options when posting and filtering works
Tags:

Știai că poți posta și răsfoi lucrări în peste 70 de limbi pe Archive of Our Own – AO3 (Arhiva Noastră)? Mai mult decât atât, AO3 găzduiește aproximativ 400.000 de lucrări ale fanilor în alte limbi decât limba engleză, iar acestea se înmulțesc în fiecare zi! Pentru a ajuta pe toată lumea să găsească lucrări în limba lor de predilecție, am făcut câteva schimbări la modul de postare și căutare.

Înainte, câmpul ”Choose a language (Alege o limbă)” din formularul de postare era setat implicit pe limba engleză, lucru care facilita postarea accidentală a lucrărilor în limbi străine cu limba setată pe engleză.

Pentru a remedia acest lucru, am actualizat câmpul ”Choose a language” astfel încât limba engleză să nu mai fie preselectată. În schimb, toată lumea va putea selecta limba corectă în momentul postării unei lucrări noi. Dacă uiți, nu-ți face griji, am adăugat de asemenea un mesaj prietenos de eroare pentru a-ți reaminti.

Mai mult decât atât, am simplificat căutarea și filtrarea lucrărilor în funcție de limbă! Deși oferim câmpul ”Language (Limba)” în multe din diferitele noastre filtre de căutare și filtrare, câteodată nu este de ajuns — de exemplu, dacă vrei lucrări în spaniolă sau italiană.

O căutare de acest fel necesită să cunoști niște coduri numerice unice pentru AO3. Acum poți folosi aceste coduri standard de limbă cu operatorii noștri de căutare descriși în fițuică. De exemplu, pentru a găsi lucrări etichetate drept ”Friendship (Prietenie)” în italiană sau spaniolă, ar trebui să adaugi language_id: es OR language_id: it în câmpul "Search within results (Caută în rezultate)" din lista de lucrări pentru tag-ul ”Friendship”. (Vechile coduri numerice vor continua să funcționeze, așa că nu e nevoie să-ți actualizezi semnele de carte, sau link-urile.)

Sperăm ca aceste schimbări vor îmbunătăți AO3 pentru toată lumea, indiferent de ce limbi folosești pentru a crea și consuma lucrări ale fanilor. Și ca de obicei, dacă observi o lucrare cu o limbă greșită, poți să contactezi echipa noastră de Politici & Abuz, iar membrii săi te vor ajuta să corecteze orice lucrare etichetate în mod greșit.