AO3 News

Post Header

Published:
2019-12-03 13:05:09 -0500
Original:
Language options when posting and filtering works
Tags:

Tiesitkö, että voit julkaista ja selata teoksia Archive of Our Own – AO3:ssa (Oma arkisto) yli 70 kielellä? Itse asiassa AO3:ssa on noin 400 000 muun kuin englanninkielistä faniteosta, ja lisää julkaistaan joka päivä! Auttaaksemme kaikkia löytämään teoksia haluamallaan kielellä olemme tehneet pieniä muutoksia julkaisu- ja hakutoimintoihin.

Aiemmin julkaisulomakkeen kentässä "Choose a language (Valitse kieli)" oli automaattisesti valintana englanti, minkä vuoksi muun kuin englanninkielisiä teoksia oli helppo vahingossa julkaista niin, että kielivalintana oli englanti.

Korjataksemme tämän olemme päivittäneet "Choose a language" -kentän siten, että englanti ei enää valikoidu automaattisesti. Tämän sijaan kaikkien on valittava kieli julkaistessaan uuden teoksen. Äläkä huolehdi unohtamisesta — lisäsimme myös ystävällisen virheviestin muistuttamaan tästä.

Teimme myös teosten hausta ja suodattamisesta kielen perusteella vähän helpompaa! Vaikka haku- ja suodatuslomakkeissamme on "Language (Kieli)" -kenttä, se ei aina riitä — esimerkiksi kaivatessasi espanjan- tai italiankielisiä teoksia.

Edellä kuvattu haku vaati aiemmin AO3:n omien numerokoodien tuntemista. Nyt voit käyttää lunttilapussamme kuvattuja hakuoperaattoreita standardoitujen kielikoodien kanssa. Esimerkiksi jos haluat löytää avainsanalla "Friendship (Ystävyys)" merkityt italian- tai espanjankieliset teokset, lisäisit kenttään "Search within results (Etsi hakutuloksista)" language_id: es OR language_id: it "Friendship"-avainsanan teoslistauksessa. (Vanhat numerokoodit toimivat edelleen, eli kirjanmerkkejä tai linkkejä ei ole tarpeen päivittää.)

Toivomme, että näiden muutosten myötä AO3 on taas vähän parempi kaikille riippumatta faniteosten luomiseen ja nauttimiseen käyttämistäsi kielistä. Ja kuten tavallista, jos huomaat teoksen olevan merkitty väärälle kielelle, voit ottaa yhteyttä Säännöt ja väärinkäytökset -tiimiimme ja he auttavat väärien merkintöjen korjaamisessa.