AO3 News

Post Header

Published:
2019-12-03 13:10:37 -0500
Original:
Language options when posting and filtering works
Tags:

Jeste li znali da na Archive of Our Own – AO3 (Našem vlastitom arhivu) možete objaviti i pretraživati djela na više od 70 jezika? Ustvari, AO3 sadrži oko 400.000 fan djela koji nisu na engleskom, i svakim danom se još više njih objavljuje! Kako bi svima pomogli pronaći djela na preferiranom jeziku, napravili smo male promjene pri objavljivanju i pretraživanju.

Prije je u "Choose a language (Odaberi jezik)" polju u obrascu za objavljivanje engleski bio zadan općenito, što je olakšalo slučajno objavljivanje djela koji nije na engleskom, a zadan mu je engleski jezik.

Kako bi ovo popravili, ažurirali smo "Choose a language" polje tako da engleski više nije standardno zadan. Umjesto ovog će svatko morati odabrati točan jezik tijekom objave novog djela. Ako ste zaboravili to napraviti, ne brinite — dodali smo korisnu obavijest o pogrešci kako bi vas podsjetili!

Također smo malo olakšali pretraživanje i filtriranje djela prema jeziku! Iako imamo "Language (Jezik)" polje u raznim oblicima pretraživanja i filtriranja, nekad nije dovoljno — na primjer, ako želite djela koja su ili na španjolskom, ili talijanskom.

Ovakvo je pretraživanje zahtijevalo poznavanje nekih numeričkih kodova koji su jedinstveni AO3-u. Sada možete koristiti ove standardne jezične kodove s pretraživačkim operatorima opisanim u našem šalabahteru. Na primjer, kako bi pronašli djelo označeno s "Friendship (Prijateljstvo)" na ili talijanskom, ili španjolskom, unijeli bi language_id: es OR language_id: it u "Search within results (Traži unutar rezultata)" polje pod listom djela s "Friendship" oznakom. (Stari numerički kodovi će i dalje raditi, tako da nije potrebno ažurirati bookmarkove ili poveznice.)

Nadamo se da će ove promjene svima malo poboljšati AO3, bez obzira na jezike koje bi koristili pri kreiranju i konzumaciji fan djela. Kao i uvijek, ako primijetite djelo s krivim jezikom, možete kontaktirati naš tim za Pravila & zloupotrebu koji će pomoći prepraviti bilo koja krivo označena djela.