AO3 News

Post Header

Published:
2019-11-19 13:56:22 -0500
Original:
Language options when posting and filtering works
Tags:

Tudtad, hogy több, mint 70 különböző nyelven oszthatsz meg és böngészhetsz munkákat az Archive of Our Own - AO3-mon (A Mi Archívumunk)? Sőt, az AO3 körülbelül 400.000 nem angol nyelvű munkának ad otthont, és ez a szám napról napra nő. Azért, hogy mindenki a neki tetsző nyelven találhasson munkákat, néhány kisebb változtatást hajtottunk végre a megosztás és keresés funkciókban.

A "Choose a language (Nyelv választása)" mező eddig alapértelmezetten angolra volt állítva munka megosztásánál, ami miatt könnyen lehetett véletlenül angol nyelven megosztani más nyelven íródott munkát.

Hogy ezt elkerüljük, frissítettük a "Choose a language" mezőt, így nem az angol nyelv az alapértelmezett. Mindenkinek ki kell választania a megfelelő nyelvet, amikor megoszt egy új munkát. Ne aggódj, ha esetleg elfelejtenéd, egy barátságos hibaüzenetet is hozzáadtunk emlékeztetőként.

Ezen kívül a nyelv alapú keresést és szűrést is megkönnyítettük. Bár van "Language (Nyelv)" mező is a keresési és szűrési lehetőségek között, van amikor ez nem elég - például ha olyan munkákat keresel melyek spanyol vagy olasz nyelvűek.

Egy ilyen típusú kereséshez eddig ismerni kellett néhány AO3-hoz tartozó numerikus kódot. Most már ezeket az általános nyelvi kódokat is használhatod a kereső operátorokkal, melyek leírását ebben a puskában találhatod. Tehát, ha olyan munkákat keresel, amik a "Friendship (Barátság)" címkével vannak ellátva spanyol vagy olasz nyelven, akkor ezt kellene begépelned language_id: es OR language_id: it a "Search within results (Keresés az eredményeken belül)" mezőbe a "Friendship" címke saját oldalán. (A régi numerikus kódok továbbra is működni fognak, így nem kell frissíteni a könyvjelzőket vagy linkeket.)

Reméljük, hogy ezek a változtatások mindenki számára jobbá teszik az AO3-mat, attól függetlenül, hogy milyen nyelven hoznak létre és fogyasztanak rajongói munkákat. És mint mindig, ha helytelen nyelvi kulcsszóval ellátott munkát találsz, felveheted a kapcsolatot a Szabályzat és Visszaélés csapatával, akik segítenek kijavítani a rosszul címkézett munkákat.