AO3 News

Post Header

Published:
2019-11-19 13:50:57 -0500
Original:
Language options when posting and filtering works
Tags:

Sabies que pots publicar i cercar obres en més de 70 idiomes a l’Archive of Our Own – AO3 (Un Arxiu Propi)? De fet, l’AO3 acull unes 400,000 obres de fans en idiomes que no són l’anglès, i cada dia se’n publiquen més! Per ajudar a tothom a trobar obres en el seu idioma de preferència, hem fet uns petits canvis als processos de publicació i cerca.

Anteriorment, l’apartat "Choose a language (Tria un idioma)" del formulari de publicació estava configurat de manera predeterminada en anglès, cosa que feia fàcil publicar de forma accidental una obra que no fos en anglès amb l’idioma configurat en anglès.

Per solucionar aquest problema hem actualitzat l’apartat "Choose a language" de manera que l’anglès ja no és l’idioma per defecte. En comptes d’això, tothom haurà de seleccionar l’idioma correcte quan publiqui una nova obra. Si te n’oblides, no pateixis — també hem afegit una alerta d’error amistosa per recordar-t’ho.

També hem facilitat una mica la cerca o el filtratge d’obres basats en l’idioma! Encara que proporcionem un apartat de "Language (Idioma)" en els diversos formularis de cerca i filtratge que tenim, de vegades no és suficient — per exemple, quan vols obres en castellà o italià.

Una cerca com aquesta normalment requeria conèixer alguns codis numèrics exclusius d’AO3. Ara pots fer servir aquests codis d’idioma estàndard amb els operadors de cerca descrits al nostre cheatsheet (full de referència). Per exemple, per trobar obres etiquetades amb "Friendship (Amistat)" en italià o castellà, hauries d’entrar language_id: es OR language_id: it a l’apartat "Search within results (Cerca entre els resultats)" del llistat d’obres de l’etiqueta "Friendship". (Els antics codis numèrics continuaran funcionant, pel que no cal actualitzar marcadors o enllaços.)

Esperem que aquests canvis facin que l’AO3 sigui una mica millor per a tothom, independentment dels idiomes que facis servir per crear o consumir obres de fans. I, com sempre, si trobes una obra amb l’idioma incorrecte, pots contactar l’equip de Polítiques i Prevenció de l'Abús d'AO3 i ells ajudaran a corregir qualsevol obra mal etiquetada.