AO3 News

Post Header

Published:
2019-11-19 13:50:53 -0500
Original:
Language options when posting and filtering works
Tags:

Wist je dat je werken kan vinden en posten in meer dan 70 talen op het Archive of Our Own - AO3 (Ons Eigen Archief)? AO3 is waar je ongeveer 400.000 fanwerken in andere talen dan Engels kan vinden. En er komen elke dag meer bij! Om iedereen te helpen om werken in hun voorkeurstaal te vinden hebben we een paar kleine wijzigingen doorgevoerd in het posten en zoeken.

Voorheen stond het “Choose a language (Kies een taal)”-veld standaard op Engels, waardoor het heel makkelijk was om per ongeluk een niet-Engels werk te posten waarbij de taal wel op Engels stond.

Om dit op te lossen hebben we het “Choose a language”-veld bijgewerkt zodat Engels niet langer de standaard is. In plaats hiervan moet iedereen de juiste taal selecteren wanneer ze een nieuw werk posten. Het is geen probleem als je dit vergeet - we hebben ook een vriendelijke foutmelding toegevoegd om je eraan te herinneren.

We hebben het ook wat makkelijker gemaakt om te zoeken of te filteren gebaseerd op een taal! Hoewel we een “Language (Taal)”-veld hebben op onze verschillende zoek- en filterformulieren, is dit soms niet genoeg - als je bijvoorbeeld werken wilt vinden in het Spaans of Italiaans.

Een zoekopdracht zoals deze vereiste voorheen dat je een aantal numerieke codes kende die uniek zijn voor het AO3. Nu kan je deze standaard taalcodes gebruiken met de zoektermen die je kan vinden in onze termenlijst. Zo kan je bijvoorbeeld werken vinden die getagt zijn met “Friendship (Vriendschap)” in het Italiaans of Spaans door language_id: es OR language_id: it in het "Search within results (Zoek binnen resultaten)"-veld in te voeren op de werkresultaten voor de “Friendship”-tag. (De oude numerieke codes blijven werken, dus je heeft geen bladwijzers of links te veranderen.)

We hopen dat deze wijzigingen AO3 een beetje beter maken voor iedereen, ongeacht welke talen je gebruikt voor het maken en consumeren van fanwerken. En, zoals altijd, als je een werk tegenkomt met de verkeerde taal, dan kan je dit melden bij ons Beleid & Misbruikteam en zij zullen helpen om verkeerde taaltags op een werk te corrigeren.