AO3 News

Post Header

Published:
2019-11-19 13:50:49 -0500
Original:
Language options when posting and filtering works
Tags:

Vidste du, at du kan publicere og browse i værker på mere end 70 sprog på Archive of Our Own – AO3 (Vores Eget Arkiv)? Faktisk er AO3 hjemsted for omkring 400.000 fanværker på andre sprog end engelsk, og der kommer flere hver dag! For at hjælpe alle med at finde værker på deres foretrukne sprog har vi lavet nogle små ændringer, når man publicerer og søger.

Tidligere var "Choose a language (Vælg sprog)"-feltet på publiceringsformularen sat til engelsk som standard, hvilket gjorde det nemt at publicere et ikke-engelsk værk med sproget sat til engelsk ved et uheld.

For at afhjælpe dette har vi opdateret "Choose a language"-feltet, så engelsk ikke længere er standard. I stedet skal alle vælge det korrekte sprog, når man publicerer et nyt værk. Hvis du glemmer det, så bare rolig – vi har også tilføjet en venlig fejlmeddelelse for at minde dig om det.

Vi har også gjort det lidt nemmere at søge og filtrere efter værker baseret på sprog! Vores forskellige søge- og filtreringsformularer inkluderer et "Language (Sprog)"-felt, men det er ikke altid nok – hvis du for eksempel vil finde værker på spansk eller italiensk.

En sådan søgning plejede at kræve, at man kender til nogle numeriske koder, der er unikke for AO3. Nu kan du bruge disse standard sprogkoder med søgeindtastninger beskrevet i vores cheatsheet. For eksempel: for at finde værker tagget "Friendship (Venskab)" på enten italiensk eller spansk skal du indtaste language_id: es OR language_id: it i "Search within results (Sørg i resultater)"-feltet på resultatlisten for "Friendship"-tagget. (De gamle numeriske koder vil fortsat virke, så du behøver ikke at opdatere bogmærker eller links).

Vi håber at disse ændringer vil gøre AO3 til et bedre sted for alle, uanset hvilket sprog du bruger til at skabe og nyde fanværker. Og som altid, hvis du opdager et værk med et forkert sprog, kan du kontakte vores Retningslinjer & Misbrug-hold, så hjælper de med at rette værker, der er mærket forkert.