AO3 News

Post Header

Published:
2019-11-19 13:55:41 -0500
Original:
Language options when posting and filtering works
Tags:

Visste du att du kan publicera och bläddra bland verk på mer än 70 språk i Archive of Our Own – AO3 (Vårt Eget Arkiv)? AO3 huserar faktiskt omkring 400 000 verk av fans på andra språk än engelska, och fler publiceras varje dag! För att hjälpa alla att hitta verk på det språk de föredrar har vi gjort några mindre förändringar i publicering och sökning.

Tidigare var fältet "Choose a language (Välj ett språk)" i publiceringsformuläret som standard förinställt på engelska, vilket gjorde att det var lätt att råka publicera ett verk på ett annat språk, fast med språkfältet inställt på engelska.

För att åtgärda detta, har vi uppdaterat fältet "Choose a language" så att engelska inte längre är förinställt. Istället måste alla välja rätt språk när man publicerar ett nytt verk. Om du glömmer så gör det inget — vi har också lagt in ett vänligt felmeddelande för att påminna dig.

Vi har också gjort det lite lättare att söka efter eller filtrera verk utifrån språk! Vi har ju ett fält för "Language (Språk)" i våra olika formulär för sökning och filtrering, men ibland är det inte tillräckligt — till exempel om du vill få fram verk på antingen spanska eller italienska.

En sådan sökning brukade kräva kunskap om ett antal numeriska koder unika för AO3. Nu kan du använda dessa standardiserade språkkoder med de sökoperatörer som beskrivs i vår lathund. För att till exempel hitta verk taggade med "Friendship (Vänskap)" på antingen italienska eller spanska, matar du in language_id: es OR language_id: it i fältet "Search within results (Sök inom resultat)" i listan med verk taggade med "Friendship". (De gamla numeriska koderna kommer fortfarande att fungera, så du behöver inte uppdatera några bokmärken eller länkar.)

Vi hoppas att dessa förändringar kommer göra AO3 lite bättre för alla, oavsett vilka språk du använder för att skapa och konsumera verk av fans. Och, som alltid, om du lägger märke till ett verk med fel språk så kan du kontakta vårt team för Policy & Missbruk så kommer de att hjälpa till med att rätta till felmärkningar av verk.