AO3 News

Post Header

Published:
2019-11-19 13:49:58 -0500
Original:
Language options when posting and filtering works
Tags:

Visste du at du kan publisere og bla gjennom verk på over 70 ulike språk på Archive of Our Own – AO3 (Vårt eget arkiv)? AO3 er faktisk hjem til omtrent 400 000 fanverk skrevet på andre språk enn engelsk, og det publiseres flere hver dag! For å hjelpe alle med å finne verk på det språket de foretrekker, har vi gjort noen små endringer i hvordan man publiserer og søker.

Tidligere var feltet "Choose a language (velg et språk)" satt til engelsk som standard, hvilket gjorde det enkelt å publisere et verk skrevet på et annet språk i kategorien for engelsk ved et uhell.

For å fikse dette har vi oppdatert "Choose a language"-feltet slik at det nå ikke lenger har en standardinnstilling. Istedenfor vil alle bli nødt til å velge det korrekte språket når de publiserer et nytt verk. Hvis du glemmer det, ikke bekymre deg — vi har også lagt inn en vennlig feilmelding for å minne deg på det.

Vi har også gjort det litt enklere å søke etter eller filtrere verk basert på språk! Selv om vi inkluderer et felt med "Language (språk)" på våre ulike søkemotorer og skjema for filtrering, er det ikke alltid nok — for eksempel, dersom du ønsker verk enten på spansk eller italiensk.

Et slikt søk pleide å kreve kunnskap om numeriske koder unike for AO3. Nå kan du bruke disse standard språk-kodene med søkeoperatorene beskrevet i vårt cheatsheet. For eksempel, for å finne verk tagget med "Friendship (vennskap)" på enten italiensk eller spansk, ville du fylt inn language_id: es OR language_id: it i feltet "Search within results (søk innad i resultater)" på listen over verk for "Friendship"-taggen. (De gamle numeriske kodene vil fortsatt fungere, så du trenger ikke oppdatere bokmerker eller lenker som har benyttet dette.)

Vi håper at disse endringene vil gjøre AO3 litt bedre for alle, uavhengig av hvilket språk du bruker for å skape og konsumere fanverk. Og som vanlig, dersom du legger merke til et verk som er tagget med feil språk, kan du kontakte vårt team for Retningslinjer og misbruk så vil de hjelpe med å rette opp i feilmerkede verk.