AO3 News

Post Header

Published:
2019-11-19 13:01:27 -0500
Original:
Ten Years of AO3: Michele Tepper
Tags:

10 Ani de AO3

Contribuția lui Michele Tepper este ultima postare din seria noastra care celebreaza 10 ani de la lansarea Archive of Our Own – AO3 (Arhivei Nooastre). Michele a fost una dintre membrele fondatoare ale OTW (Organizația pentru Lucrări Transformative) și a ajutat la crearea "look-ului" AO3 in calitate de șefă de proiectare de la început. Contribuția sa asigura o concluzie frumoasă a seriei, subliniind importanța muncii în echipa, pentru a face un proiect atat de mare un succes.

M-am implicat în OTW deoarece ii cunoșteam deja pe cativa dintre fondatori. Proiectasem cu cativa ani inainte un forum de discuții pentru fanii Buffy (buffistas.org) și așadar aveam o idee despre provocarile care pot ivi cand lucrezi cu o echipa de voluntari la distanță, pe un proiect pentru o comunitate de fani. De asemenea, lucram pentru un studio de proiectare de produse, unde am vazut valul de comercializare din jurul "continutului generat de utilizatori" si mi-a placut ideea de a face ceva care sa mentina lucrarile transformative in mainile creatorilor. Asa ca i-am spui lui Naomi Novik ca m-ar interesa sa ma implic si asa am ajuns membra fondatoare a OTW!

Ceea ce imi amintesc cel mai mult din zilele de inceput ale A3 este colaborarea. Eu, Naomi si cmshaw am petrecut multe ore stabilind functiile de baza ale arhivei; tehnologisti si un proiectant al experientei utilizatorilor colaborand pentru a gasi cea mai buna solutie. Am construit o foaie de parcurs care a manat AO3 in primii ani, cat o experienta la care oamenii se refera ca fiind exceptionala si sunt mandra de asta.

Lucrul meu favorit de pe AO3 este etichetarea si organizatorii de tag-uri. Am pagina tag-ului "feels" (sentimente) ca semn de carte pe telefon si cand am nevoie de un imbold emotional, ma duc si ma uit la toate felurile in care oamenii au tag-uit pentru sentimente, toate listate si contopite de organizatorii de tag-uri. Ma face ridicol de fericita de fiecare data.

Nu pretind sa stiu care este viitorul OTW, deoarece nu as fi putut sa ii prezic trecutul! Lucrarile fanilor sunt mult mai acceptate in mainstream decat erau acum 10 ani, iar OTW si AO3 sunt o mare parte din motivul pentru care sunt acceptate.

Cu asta concluzionam seria noastra din spatele scenelor AO3. Apreciem enorm pe toti contribuitorii nostri, cat si pe toti voluntarii care muncesc din greu de la lansarea OTW pentru a transforma AO3 intr-un refugiu pentru toate tipurile de lucrari ale fanilor. Suntem de accord cu Michele ca lucrarile si cultura fanilor sunt mult mai acceptate azi decat erau acum 10 ani si ne mandrim sa credem ca OTW si AO3 au constribuit la acest lucru. Inchinam un pahar pentru 10 ani de AO3!

OTW este o organizație non-profit, părinte a multiple proiecte, precum AO3, Fanlore, Open Doors (Uși Deschise), TWC și Asistență Legală OTW. Suntem o organizație condusă de fani, susținută în întregime prin donații, al cărui personal este alcătuit din voluntari. Aflați mai multe despre noi pe site-ul OTW. Pentru mai multe informații despre echipa noastră de translatori voluntari, care au tradus această postare, accesați pagina de Traduceri.