AO3 News

Post Header

Published:
2019-10-01 14:36:34 -0400
Original:
AO3 Wins 2019 Hugo Award for Best Related Work
Tags:

Omriss av en mann og en kvinne som prater, med snakkebobler hvor den ene har OTW-logoen og den andre sier 'OTW Announcement' (OTW-annonsering)

OTW (Organisasjonen for transformative verk) er glad for å kunne annonsere at Archive of Our Own – AO3 (Vårt eget arkiv) har vunnet Hugo-prisen 2019 i kategorien for beste relaterte verk! Dette er første gang et OTW-prosjekt har vunnet, eller i det hele tatt vært finalist, for en Hugo-pris!

Prisen ble utdelt 18. august 2019 som en del av den 77. verdenskonferansen for science fiction, Dublin 2019: an Irish Worldcon. Du kan sjekke ut detaljerte resultater for alle kategoriene på nettsiden til Worldcon.

Naomi Novik, en av AO3s grunnleggere, holdt en tale hvor hun og annet personale fra OTW tok imot prisen, og hun ga alle i AO3-fellesskapet en velfortjent takk:

Alle fanverk, fra fanfiction til fanvideoer til podfic, sentrerer seg rundt ideen om at kunst ikke skjer i isolasjon, men i fellesskap. Og dette gjelder også for AO3. Vi er her oppe og tar imot prisen, men bare på vegne av bokstavelig talt tusenvis av frivillige og millioner av brukere, som alle har stått sammen om å bygge dette blomstrende hjemmet for fandom, en ideell og ikke-kommersiell felles arena bygd fullstendig gjennom frivillig arbeid og donasjoner fra brukerne, basert på prinsippet om at vi trengte et sted som var bare vårt og som ikke var ute etter å utnytte brukerne sine, men tjene dem.

Om jeg så listet opp alle grunnleggere, alle byggere, alle utrettelige medlemmer av personalet, oversettere og taggorganisatorer, selv om jeg navnga enhver giver, alt vårt harde arbeid og bidrag, så ville det ikke betydd noe som helst uten arbeidet fanskapere gjør ved å dele sine verk fritt med andre fans, og fansen som leser deres historier, ser på deres kunst, kommenterer, deler bokmerker og gir kudos for å oppmuntre dem og gi tilbake til fellesskapet.

Denne Hugo-prisen vil bli en del av den reisende utstillingen som går til hvert eneste Worldcon, for den tilhører oss alle. Jeg vil be om at vi slår på lyset og at alle som føler at de er en del av vårt fellesskap reiser seg og tar del i dette med oss.

Vi var stolte og glade for å se hvor mange av de tilstedeværende på Worldcon som reiste seg for å representere AO3 og ta imot vår Hugo-pris. Denne prisen tilhører dere, også! AO3 er grunnlagt på kjærligheten og arbeidet til alle brukerne, og vi ved OTW er overlykkelige over å kunne dele denne prisen med dere. Tusen takk!