AO3 News

Post Header

Pentru a reduce abuzurile am implementat niște schimbări la modalitatea de a adăuga un/o coautor(oare) la o lucrare, un capitol sau o serie pe Archive of Our Own – AO3 (Arhiva Noastră) . Până acum era posibil pentru orice utilizator să adauge un/o coautor(oare) fără să ceară acordul acelei persoane. Am adaugat invitații pentru creatori pentru a ne asigura că utilizatorii nu sunt menționați ca fiind coautori pâna ce nu acceptă invitația. Mai mult decât atât, am adaugat o preferință care trebuie activată înainte să primești invitația de a deveni coautor(oare).

Lucrările existente cu creatori multipli nu vor fi afectate: autorii acestora vor putea modifica lucrarea, capitolul sau seria, chiar dacă nu au activată această preferință. Însă, înainte de a fi invitat(ă) să devii co-creator(are) nou(ă) va trebui să activezi opțiunea "Allow others to invite me to be a co-creator (Permite altor utilizatori să mă invite sa fiu co-creator(oare))" din pagina ta de Preferences (Preferințe). (Where can I find my Preferences? (Unde găsesc lista mea de preferințe))

Dezactivarea acestei preferințe nu îți va înlătura numele de pe lucrările la care ai fost co-creator, nici nu îi va împiedica pe ceilalți co-creatori să efectueze modificări. Poți activa și dezactiva aceasta preferință de oricâte ori vrei. Dezactivarea acestei preferințe nu va șterge invitațiile existente, vei putea să le găsești făcând click pe link-ul "Creator Invitations" (Invitații Creator) din Dashboard (Panoul de Control).

Dacă vrei să adaugi un/o co-creator(oare) care nu are activată această preferință și pe care nu îl/o poți contacta, poți folosi secțiunea de Notes (Note) pentru a-i recunoaște contribuția.

Ne pare rău că nu am anunțat această modificare înainte de a o implementa, așa cum procedăm de obicei. Adăugarea de co-creatori la lucrări cu care aceștia nu doresc să fie asociați a devenit o tactică tot mai frecventă de abuz și spam și nu am dorit să înmulțim numărul acestor situații anunțând modificarea înainte de a o implementa. Sperăm că această modificare oferă o alinare pentru utilizatorii care au fost vizați și permite tuturor utilizatorilor să simtă ca dețin controlul experientei lor pe site-ul AO3.