AO3 News

Post Header

A visszaélések csökkentésének érdekében megváltoztattuk a munkák, fejezetek és sorozatok társalkotói beállításait az Archive Our Own - AO3-on (A Mi Archívumunk). Eddig bármely felhasználó megjelölhetett társalkotóként a beleegyezésed nélkül is. Most bevezettük az alkotói meghívókat - így biztosítjuk, hogy nem jelölnek meg társalkotóként, amíg ezt el nem fogadod. Emellett hozzáadtunk egy beállítást, amely megköveteli, hogy engedélyezd, mielőtt más felhasználók meghívhatnak társalkotónak.

Semmi nem változik a már létező társalkotói megjelölésekben: az összes alkotó szerkesztheti a munkát, fejezetet vagy sorozatot akkor is, ha nem engedélyezték az új beállítást. Azonban mielőtt meghívhatnának új társalkotóként, engedélyezned kell az "Allow others to invite me as a co-creator" (Engedélyezés mások számára, hogy meghívjanak társalkotónak) opciót a Preferences (Beállítások) oldalon. Hol találom a beálltásaimat?)

A beállítás kikapcsolása nem távolít el a korábbi társalkotói megjelölésekről, valamint nem akadályozza meg, hogy a már megjelölt társalkotók szerkesszenek. Ki- és bekapcsolhatod a beállítást ahányszor csak szeretnéd. A beállítás kikapcsolása nem törli a társalkotói meghívásokat - továbbra is megtalálhatóak lesznek amikor visszakapcsolod a beállítást, ha a “Creator Invitations” (Alkotói Meghívások) linkre kattintasz a Faladon.

Ha olyan társalkotót kell hozzáadnod, akinek nincs engedélyezve a beállítás és nem tudod felvenni velük a kapcsolatot, megjelölheted őket a Notes (Jegyzetek) mezőben.

Sajnáljuk, hogy nem tudtuk ezt a változást korábban bejelenteni, ahogy általában szoktuk; ám egyre elterjedtebb visszaélési és spammelési módszerré vált olyan társalkotók hozzáadása, akik szeretnének elhatárolódni az adott munkától - szerettük volna elkerülni, hogy a fejlesztés hírére megemelkedjenek ezek az esetek. Reméljük, hogy a bevezetett változtatások megkönnyítik az érintett felhasználók dolgát és jobbá, irányíthatóbbá teszik az AO3-as élményeiket.