AO3 News

Post Header

Väärinkäytösten vähentämiseksi olemme tehneet muutoksia teosten, lukujen ja sarjojen yhteistyönä luomiseen Archive of Our Own – AO3:ssa (Oma Arkisto). Tähän asti kuka tahansa on pystynyt lisäämään toisen käyttäjän teoksensa kanssatekijäksi ilman tämän hyväksyntää. Olemme nyt lisänneet tekijäkutsut varmistaaksemme, ettei käyttäjiä mainita kanssatekijöinä ennen kuin he ovat hyväksyneet kutsun. Olemme myös lisänneet uuden asetuksen, joka käyttäjien on hyväksyttävä ennen kuin heidät voidaan kutsua kanssatekijäksi.

Olemassa olevien yhteistyönä luotujen teosten tai sarjojen kohdalla mikään ei muutu: kaikki tekijät voivat edelleen muokata teosta, lukua tai sarjaa, vaikka he eivät ottaisikaan asetusta käyttöön. Ennen kuin sinut voidaan kutsua uudeksi kanssatekijäksi, sinun on kuitenkin otettava käyttöön "Allow others to add me as a co-creator" (Salli muiden lisätä minut kanssatekijäksi) valinta Preferences (Asetukset) -sivullasi. (Mistä löydän asetukset?)

Asetuksen pois käytöstä ottaminen ei poista sinua yhteistyössä luoduista teoksista tai sarjoista, eikä se estä niiden nykyisiä kanssatekijöitä tekemästä niihin muutoksia. Voit ottaa asetuksen käyttöön ja pois käytöstä niin monta kertaa kuin haluat. Asetuksen poistaminen käytöstä ei vaikuta olemassa oleviin kutsuihin, vaan ne jäävät odottamaan asetuksen palautusta.

Jos sinulla on tarvetta lisätä kanssatekijä, jolla asetus ei ole käytössä ja johon et saa yhteyttä, voit käyttää Notes-kenttää (Muuta) asianmukaisen tunnustuksen antamiseen.

Olemme pahoillamme, ettemme voineet ilmoittaa tästä muutoksesta etukäteen, kuten meillä on yleensä tapana, mutta käyttäjien lisääminen kanssatekijöiksi teoksiin, joiden kanssa nämä eivät halunneet olla tekemisissä, oli koko ajan yleistyvä väärinkäyttö- ja roskapostaustaktiikka, emmekä halunneet aiheuttaa piikkiä tapausten määrässä julkaisemalla tietoa muutoksesta ennen sen käyttöönottoa. Toivomme muutosten auttavan tämän väärinkäytöksen kohteeksi joutuneita käyttäjiä ja antavan kaikille enemmän valmiuksia hallita omaa kokemustaan AO3:ssa.