AO3 News

Post Header

Om misbruik te voorkomen hebben we zojuist veranderingen doorgevoerd aan het gezamenlijk produceren van werken, hoofdstukken en series op het Archive of Our Own – AO3 (Ons Eigen Archief). Tot nu toe was het mogelijk voor elke gebruiker om jou als medeproducent aan te duiden zonder jouw goedkeuring. Wij hebben producent-uitnodigingen toegevoegd om ervoor te zorgen dat je niet als medeproducent wordt toegevoegd tot je de uitnodiging accepteert. Verder hebben we een voorkeur toegevoegd die vereist dat je toestemming geeft voordat andere gebruikers je kunnen uitnodigen om een medeproducent te worden.

Er wordt niets verandert aan bestaande werken die met meerdere personen zijn gemaakt: alle producenten kunnen nog steeds het werk, hoofdstuk of de serie aanpassen, zelfs als ze de voorkeur niet inschakelen. Maar voordat je uitgenodigd kan worden als een nieuwe medeproducent moet je de optie "Allow others to invite me as a co-creator" (Sta anderen toe mij uit te nodigen als medeproducent) inschakelen op je Preferences (Voorkeuren) pagina. (Waar kan ik mijn Voorkeuren vinden?)

De optie uitschakelen zorgt er niet voor dat je wordt verwijderd als medeproducent van bestaande werken, en het voorkomt ook niet dat een van de huidige medeproducenten van een werk aanpassingen kan maken. Je kan deze voorkeur zo vaak als je wilt in- en uitschakelen. De optie uitschakelen zorgt er ook niet voor dat medeproducent-uitnodigingen worden verwijderd – ze zullen er nog steeds zijn als je de voorkeur weer inschakelt.

Als je een medeproducent moet toevoegen die de voorkeur niet heeft ingeschakeld en waar je geen contact mee kan opnemen, dan kun je het Notes (Notities) veld gebruiken om deze persoon erkenning te geven.

We verontschuldigen ons dat we deze verandering niet eerder konden aankondigen, zoals we normaal gesproken doen. Het toevoegen van medeproducenten aan werken waar ze niet mee geassocieerd willen worden, werd een misbruik- en spamtactiek die steeds vaker werd toegepast, en we wilden geen piek in deze problemen veroorzaken door de oplossing te publiceren voordat deze verandering was doorgevoerd. We hopen dat deze veranderingen verlichting geven aan de gebruikers die slachtoffers zijn geworden van dit misbruik, en dat ze iedereen helpen om meer controle te hebben over hun ervaringen op het AO3.