AO3 News

Post Header

Per tal de reduir l'abús, acabem de llançar alguns canvis en la co-creació d’obres, capítols i sèries a l’Archive of Our Own – AO3 (Un Arxiu Propi). Fins ara, qualsevol usuari/a podia apuntar-te com a cocreador/a sense la teva aprovació. Hem afegit invitacions de creador/a per garantir que no apareixeràs com a cocreador/a fins que acceptis la invitació. A més, hem afegit una nova preferència que requereix l'activis abans de ser convidat/da com a creador/a per altres usuaris/es.

Res canviarà sobre documents cocreats ja existents: tots/es els/les creadors/es podran editar l'obra, el capítol o la sèrie encara que no habilitin la preferència. Malgrat això, abans de ser convidat/da com a nou/va cocreador/a, necessitaràs habilitar l'opció "Allow others to invite me as a co-creator" (Permetre que altres em convidin com a cocreador/a) a la teva pàgina de Preferences (Preferències). (On puc trobar les meves Preferències?)

Desactivar la preferència no t'eliminarà de cap element cocreat, ni evitarà que els/les cocreadors/es existents del document facin canvis. Pots activar o desactivar la preferència tantes vegades com vulguis. Desactivar la preferència no eliminarà cap invitació de cocreador/a; encara podràs accedint el link de “Creator Invitations” (Invitacions de creador/a) al teu Dashboard (tauler) quan activis la preferència de nou.

Si necessites afegir un/a cocreador/a que no té activada la preferència i amb el/la qual no pots contactar, pots utilitzar el camp de Notes (Notes) per proporcionar el crèdit adequat.

Lamentem que no hem pogut anunciar aquest canvi amb antelació com solem fer, però afegir cocreadors/es que no volen estar associats amb una obra s'està convertint en una tàctica cada vegada més comuna d'abús i d'spam; tampoc volíem causar un increment en aquestes incidències abans que s'implementés aquesta correcció. Esperem que els canvis proporcionin un cert alleujament als usuaris/es que han estat assetjats/des i ajudin a tothom a sentir-se més en control de la seva experiència a l’AO3.