AO3 News

Post Header

Published:
2014-09-29 17:24:26 -0400
Original:
Release 0.9.24: New FAQ code!
Tags:

Kiitokset

 • Ohjelmoijat: Elz, james_, Sarken, Scott
 • Koodin tarkistajat: Elz, Enigel, James
 • Testaajat: Camilla M, Lady Oscar, Mei, mumble, Priscilla, Ridicully

Erityiskiitokset Scottille, joka johti tämän projektin hyvien ja huonojen aikojen läpi! ♥

Yksityiskohdat

Tämä koodipäivitys sisältää useita parannuksia Archive of Our Own – AO3:n (Oma Arkisto) UKK-sivuihin, jotka auttavat niin uusia kuin kokeneitakin käyttäjiä. Tämä osa sivustoa kasvaa ja muuttuu AO3:n mukana ja tulee kokemaan uusia parannuksia tulevissa koodijulkaisuissa. Tällä kertaa tarjoamme teille nautittavaksi seuraavia uusia toimintoja:

 • Voit nyt selailla UKK-sivuja eri kielillä! Koska niin UKK-sivut kuin niiden käännöksetkin ovat vielä työn alla, vain muutamalle kategorialle löytyy tällä hetkellä käännökset. Tulemme lisäämään käännöksiä lähikuukausina ja päivittämään vanhentunutta tietoa kaikissa osioissa.
 • Heti kun vähintään yksi UKK-kategoria (kuten esim. Pseuds (nimimerkit), Bookmarks (kirjanmerkit), Comments (kommentit) jne.) on saatavana jollain tietyllä kielellä, tulee kyseinen kieli näkymään pudotusvalikossa UKK-sivujen päävalikossa ylä-oikealla. Vain käännetyt kategoriat tulevat näkymään valikossa, joten jos et löydä haluamaasi tietoa, tarkista löytyykö se englanninkielisestä valikosta (työn alla!).
 • Päävalikosta löytyy nyt painikkeet, joiden kautta saat näkyviin kaikki saatavilla olevat kysymykset ("Expand Categories") ja voit piilottaa ne taas ("Collapse Categories"), jotta voit joko silmäillä koko sivun tai etsiä juuri haluamasi tiedon.
 • Joka kategorian yläpuolella on lista olemassa olevista kysymyksistä, joten voit nopeasti hypätä juuri haluamaasi vastaukseen.
 • Järjestelmä sallii nyt suoran linkittämisen joka kysymys/vastaus-pariin sivulla (kuten esim. How do I subscribe to a work?), mikä ei ollut täysin mahdollista aikaisemmin.
 • Uusilla UKK-sivuilla on semanttiset web-osoitteet, mikä tarkoittaa, että ne eivät sisällä vain UKK-kategorian tunnistetta (kuten /archive_faqs/17), vaan sen sijaan sivun otsikon (kuten /faq/orphaning).
 • Toisin kun odotimme alkuperäisessä ilmoituksessamme, rikkinäisiä linkkejä ei tule esiintymään. Vanhat linkit (kuten esim. archiveofourown.org/archive_faqs/7) tullaan automaattisesti ohjaamaan uusille sivuille (kuten esim. Pseuds).
 • Julkiset järjestelyohjeemme, jotka olivat aikaisemmin (ja hieman hankalasti) osana UKK-sivuja, ovat nyt saanet oman kotinsa! Näiltä sivuilta löydät ohjeita, jos haluat apua uuden avainsanan muotoilun kanssa, tai jos haluat tietää enemmän yksittäisistä järjestelykäsitteistä tai käytännöistä.

Erityiskiitokset

AO3:n dokumentaatiosta vastaavat vapaaehtoisemme ovat tehneet kovasti töitä päivittääkseen vanhat, joskus erittäin vanhentuneet kysymykset UKK-sivuilla, ja monet kääntäjämme tekevät töitä käännösten parissa, joko uuden ja parannetun dokumentaation parissa, tai joissain tapauksissa (jos vapaaehtoisia on tarpeeksi) vanhan dokumentaation parissa, joka voi olla hyödyksi sillä välin, kun uutta dokumentaatiota kirjoitetaan.

 • Dokumentaation kirjoittajat: AnneVictoire, C-chan, DekuDani, ltfoxyee, MadameHardy, Sammie, trickybonmot ja 12 muuta vapaaehtoista AO3:n dokumentaation kirjoittajaa
 • Kääntäjät: Agnieszka Górniok, Amalia Blondet, ambersnake, Ana Carolina Nonato, Ana Solis, Aneta Sikora, Ania Kopertowska, Anne-Katrin Koch, Arithanas, Artmetica, balistener, birggitt, Blacktablet, Charlotte, ChristyCorr, Daniela Kreimerman, DeeCharlotte, Eilean, Eimry, Ely_Baby, Elysandra, Fatma Bahr, fluffygreenpillow, Gloria Monika (Rizu), Hayyu A (Alinka), headinthecloudsgirl, Jocelin Potash, John (rcmero), Karagodina Elena, Kaysa (Sarah K.), Konomon Freezlight, LilyC, Liselot, Luisa, M.Rios, Meep, MrBalkanophile, Nana, Nerine Luna, regenorakel, Ridicully, rocksound, soniclipstick (veriscence), SunnyB, Tatanka, tamat9, White Hawk, Yenelie ja 76 muuta kääntäjää

Tunnetut ongelmat

Kun valitset pudotusvalikosta kielen päästäksesi olemassa oleviin kysymyksiin ko. kielellä, esimerkiksi espanjaksi, kieli-informaatio näkyy web-osoitteessa, kuten faq/about?language_id=es. Kun poistut UKK-osiosta, valitsemalla esimerkiksi All Fandoms (kaikki fandomit) -linkin päävalikosta, tämä kieli-informaatio seuraa sinua tälle sivulle. Koska tähän mennessä vain UKK-sivut on käännetty, tällä ei kuitenkaan ole muuta vaikutusta. Kun jatkat selailua, seuraavalla vierailemallasi sivulla tulee olemaan normaali web-osoite.

Katso Known Issues (tunnetut ongelmat) -sivujamme jos haluat tietoa muista tämänhetkisistä ongelmista.