AO3 News

Post Header

Published:
2019-05-31 12:07:20 -0400
Original:
Side by Side is Moving to the AO3
Tags:

Side by Siden banneri

Side by Side, Star Trek -e-zine fanifiktiolle ja fanitaiteelle, tuodaan Archive of Our Own - AO3:een (Oma arkisto).

Tässä tiedotteessa:

Taustatietoa

Side by Side oli tärkeä vaihe K/S-slashin siirtämisessä painotuotteiden aikakaudelta nykypäivän online-arkistoihin. Valitettavasti Side by Siden käyttämä verkkotunnus menetettiin vuonna 2010, ja sen mukana katosi pala K/S:n historiaa. Vaikka osa teoksista on vielä saatavilla Wayback Machinen kautta, monet niistäkin ovat nyt katoamassa. Harvalla fandomilla on yhtä upeaa historiaa kuin K/S:llä, ja sen säilyttäminen on vaivannäön arvoista.

Open Doors (Avoimet ovet) työskentelee yhdessä LadyKardasin ja Sahvieren kanssa tuodakseen Side by Siden AO3:een erillisiksi, haettavissa oleviksi kokoelmiksi. Jotta koko arkisto saataisiin säilytettyä, kaikki Side by Sidestä nyt löytyvä fanitaide tallennetaan OTW:n (Transformatiivisten teosten järjestö) palvelimille ja upotetaan AO3:een erillisiksi teoksiksi.

Aloitamme Side by Siden teosten tuomisen AO3:een kesäkuun jälkeen.

Mitä tämä tarkoittaa tekijöille, joiden teoksia oli Side by Sidessa?

Lähetämme tuonti-ilmoituksen jokaisen tekijän tiedossa olevaan sähköpostiosoitteeseen. Yritämme parhaamme mukaan tarkastaa ennen tuontia, onko teoksesta muita kopioita. Jos löydämme teoksesta jo kopion AO3:sta, emme tuo sitä vaan liitämme sen kokoelmaan. Jos tuomme teoksen tekijän puolesta, ilmoitamme tekijän nimen joko sille varatussa tilassa tai teoksen tiivistelmässä.

Tuodut teokset ovat vain sisäänkirjautuneiden AO3-käyttäjien nähtävillä. Kun olet lunastanut teoksesi, voit halutessasi asettaa ne julkisesti näkyville.

Ole hyvä ja ota yhteyttä Open Doorsiin ja ilmoita Side by Side -käyttäjätunnuksesi ja -sähköpostiosoitteesi, jos:

  1. Haluat meidän tuovan teoksesi, mutta haluat meidän lähettävän ilmoitukset johonkin muuhun sähköpostiosoitteeseen kuin siihen, jota käytit alkuperäisessä arkistossa
  2. Sinulla on jo AO3-tunnus ja olet jo tuonut teokset itse.
  3. Haluat tuoda teoksesi itse (myös silloin, jos sinulla ei vielä ole AO3-tunnusta).
  4. ET halua, että teoksesi siirretään AO3:een.
  5. Sinulle sopii, että säilytämme teoksesi AO3:ssa, mutta haluat poistaa nimesi niiden yhteydestä.
  6. Sinulla on muita kysymyksiä, joiden kanssa voimme auttaa sinua.

Ole hyvä ja mainitse sähköpostisi otsikossa arkiston nimi. Jos et enää pääse sähköpostitilille, jota käytit Side by Side -tunnuksesi yhteydessä, ota yhteyttä Open Doorsiin, niin autamme sinua. (Jos olet julkaissut teokset muualla tai sinulla on muu keino vahvistaa meille, että teokset ovat sinun, mahtavaa; jos ei, selvitämme tilanteen yhdessä Side by Siden moderaattorien kanssa.)

Ole hyvä ja tutustu ohjeisiin Open Doorsin sivustolla

Jos sinulla on vielä kysymyksiä...

Jos sinulla on muita kysymyksiä, tutustu Open Doors -UKK:hon tai ota yhteyttä Open Doors -toimikuntaan.

Olisi myös upeaa, jos fanit auttaisivat meitä tallentamaan Side by Siden tarinan Fanloreen. Jos et ole aiemmin muokannut wikiä, ei hätää! Tutustu uuden kävijän portaaliinl tai pyydä ohjeita Fanloren puutarhureilta.

Olemme innoissamme, että saamme auttaa Side by Siden säilyttämisessä!

- Open Doors -tiimi, LadyKardasi ja Sahviere

OTW on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka projekteihin kuuluvat AO3, Fanlore, Open Doors, TWC ja Legal Advocacy. Olemme fanien pyörittämä, täysin lahjoitusten varassa toimiva vapaaehtoisorganisaatio. Lisätietoja OTW:n toiminnasta. Tämän uutispostauksen käänsivät OTW:n vapaaehtoiset kääntäjät. Jos haluat lukea lisää työstämme, käy tutustumassa Käännös-toimikunnan osioon transformativeworks.org-sivustolla.