AO3 News

Post Header

Published:
2019-05-31 16:07:06 UTC
Original:
Side by Side is Moving to the AO3
Tags:

Side by Side header

A Side by Side-ot, egy Star Trek fanfiction és fanart e-zinet, az Archive of Our Own – AO3-ra (A Mi Archívumunk) importáljuk.

Ebben a posztban:

Háttérinformáció

A Side by Side e-zine fontos lépés volt a nyomtatásban megjelent K/S slash és a mai számos online archívum opciók között. A Side by Side-nak otthont adó domain név sajnos 2010-ben elveszett, és ezzel a K/S történelem egy része is. Bár néhány munka még elérhető a Wayback Machine segítségével, ezek is kezdenek eltűnni. Kevés fandomnak van olyan hihetetlen története, mint a K/S-nek, ezért megéri az erőfeszítés a megőrzésére.

Az Open Doors (Nyitott Ajtók) LadyKardasi és Sahviere segítségével különálló, kereshető gyűjteményként fogják importálni a Side by Side-ot az AO3-ra. Az archívum teljes megőrzésének érdekében minden fanart az OTW (Szervezet a Transzformatív Munkákért) szerverein lesz tárolva és saját AO3 munkalapjaikba lesznek beillesztve.

A Side by Side AO3-ra importálását június után kezdjük meg.

Mit jelent ez az alkotók számára, akiknek a munkái megtalálhatók a Side by Side archívumon?

Minden alkotó e-mail címére importálási értesítést küldünk. Az importálás előtt igyekszünk ellenőrizni, hogy megtalálhatóak-e már a munkák az AO3-on. Ha igen, akkor importálás helyett meghívjuk őket a kollekcióba. Minden a készítő nevében importált munka összefoglalójában megtalálható lesz a szerző neve.

Az importált munkákat csak bejelentkezett AO3 felhasználók tekinthetik majd meg. Amint magatokénak ismertek el egy munkát, nyilvánossá tehetitek.

Kérjük, hogy lépjetek kapcsolatba a Nyitott Ajtókkal Side by Side pszeudótokkal/pszeudóitokkal és e-mail címe(i)tekkel, ha:

  1. Szeretnétek, hogy importáljuk a munkáitokat, de az e-mailes értesítést nem arra az e-mail-címre kéritek, amit az eredeti archívumon használtatok.
  2. Rendelkeztek AO3-as felhasználói fiókkal és már feltöltöttétek ide munkáitokat.
  3. Szeretnétek saját magatok importálni a történeteiteket (akkor is, ha még nincs AO3-as felhasználói fiókotok).
  4. NEM szeretnétek, hogy áthozzuk a munkáitokat az AO3-ra.
  5. Ha nem bánjátok, hogy a munkáitokat megőrizzük az AO3-on, de a neveteket már nem szeretnétek hozzájuk adni.
  6. Bármilyen egyéb kérdésetek van.

Kérünk, hogy az e-mail tárgyában az archívum neve is szerepeljen. Ha már nem tudtok hozzáférni a Side by Side archívumos fiókotokhoz tartozó e-mailetekhez, kérjük, lépjetek kapcsolatba a Nyitott Ajtókkal és mi majd segítünk. (Ha máshova is feltöltöttétek a munkáitokat, vagy esetleg van egyszerűbb módja annak, hogy bebizonyítsátok, ezek a Ti munkáitok, az fantasztikus; ha nem, akkor a Side by Side moderátoraival együtt dolgozva igyekszünk majd helyet adni a kéréseiteknek.)

További instrukciókért a munkáitok

Ha maradtak még kérdéseitek...

Ha további kérdéseitek vannak, látogassatok el a Nyitott Ajtók GYIK oldalára, vagy lépjetek kapcsolatba a Nyitott Ajtók bizottsággal.

Szintúgy örülnénk annak, ha a rajongók segítenének megőrizni a Side by Side archívum történetét a Fanlore-on. Ha újak vagytok a wikiszerkesztésben, ne aggódjatok! Lessétek meg az új látogatók oldalát, vagy kérjetek tanácsot a Fanlore Kertészektől.

A legnagyobb öröm tölt el minket, hogy segíthetünk megőrizni a Side by Side archívumot!

– a Nyitott Ajtók csapata, LadyKardasi és Sahviere

Az OTW számos projekt non-profit anyaszervezete, köztük az AO3-nak, a Fanlore-nak, az Open Doorsnak, a TWC-nek és az OTW Jogi Képviseletének. Rajongók által működtetett, kizárólag adományokból fenntartott szervezet vagyunk, munkatársaink mind önkéntesek. Tudj meg többet rólunk az OTW honlapján! Önkéntes fordítói csapatunkról, akik ezt a posztot is fordították, többet is megtudhatsz a a Fordítás oldalán.