AO3 News

Post Header

Published:
2018-12-14 12:23:47 -0500
Original:
Helpful Information for New Users
Tags:

Hvis du er en af de mange brugere, som er flyttet til Archive of Our Own – AO3 (Vores Eget Arkiv) fra andre fandom-platforme, hvor engelsk ikke bliver brugt i et særlig stort omfang, vil vi gerne byde dig velkommen—Vi er glade for at have dig! AO3 har nogle funktioner, som måske ikke fungerer på en måde, du er vant til, så vi vil gerne afsætte lidt tid til at gennemgå de grundlæggende funktioner.

At oprette en profil og introducere sig selv

Alle er velkommen på AO3! Du behøver ikke at kontakte Support og give din historie med fandom, når du opretter en konto. Hvis du ikke har en konto og gerne vil have en, kan du tjekke Hvordan opretter jeg en konto? Når du er logget ind, har du fuld adgang til alt indholdet på siden.

Hvis du gerne vil introducere dig selv, kan du tilføje den information til din personlige biografi på din Profile (profil)-side, når du er logget ind. Tjek spørgsmålet Hvordan redigerer jeg min profil? i vores FAQ for hjælp. Vær opmærksom på, at alt den information, du tilføjer til din profil, vil være synligt for alle, hvad end de er logget ind eller ej.

At tilføje sine værker

Hvis du gerne vil flytte dine værker fra andre fora eller blogsider til AO3, kan du kopiere og indsætte dit værk manuelt, eller du kan bruge vores importeringsværktøj. Desværre bringer importering fra mange sider unødvendig kode med sig.

Vi kørte en test fra Lofter —en populær side blandt kinesisksprogede fans—og vi har lavet en detaljeret instruktion nedenfor, heriblandt hvordan man fjerner den overflødige kode. Disse instruktioner fungerer måske også med andre blogsider.

 1. Når du er logget ind, vælg "Import Work" (Importér værk) fra "Post" (Publicér)-menuen øverst på siden.
 2. Indtast URL'en på det/de værk(er), du gerne vil importere, i det første felt.
 3. Det skulle ikke være nødvendigt at ændre den brugerdefinerede kryptering.
 4. Under "Import as" (Publicér som) kan du vælge at importere den URL, du indtastede, som et separat værk eller som kapitler i et værk. Som standard bliver de importeret som separate værker.
 5. Under "Preferences" (Præferencer) skal du ikke vælge "Post without previewing" (Publicér uden at gennemse), da du er nødt til at redigere i udkastet. Du kan vælge "Lock all imports to registered users only" (Lås alle importeringer så kun registrerede brugere har adgang), hvis du ville foretrække, at kun AO3-brugere havde adgang til værket.
 6. Vælg den Rating (Klassificering), Archive Warnings (Arkivadvarsler) og Fandom(s) (Fandoms), der gælder. Bemærk, at disse valg vil gælde på alle de URL'er, du importerer. Du kan redigere disse senere hvis nødvendigt.
 7. Udfyld nogen af de andre tag-muligheder—du kan vælge det blå ikon med et spørgsmålstegn, der er ud for hver af disse felter, for at få det forklaret (på engelsk). Du kan også kigge i FAQ'erne (linket til nedenfor) for en oversat forklaring.
 8. Indtast de Author's Notes (Forfatterens Noter), du gerne vil inkludere.
 9. Vælg "Import"(Importér).
 10. Redigér værkets kladde.
 11. Slet alle linjer med tekst og kode, før det første ord og efter det sidste ord i dit værks brødtekst.
 12. Foretag de justeringer til formateringen, du gerne vil. Du kan vælge knappen "Rich Text" for at få en bedre idé om, hvordan værket vil fremstå på skærmen.
 13. For at gemme dine ændringer, kan du:
  • Vælge "Preview" (Gennemse) for at tjekke, om du er tilfreds med værket og så "Post" for at publicere det, eller
  • vælge "Post without Preview" (Publicér uden at gennemse) for at publicere det med det samme.
  • For at beholde det som en kladde, kan du vælge "Save Without Posting" (Gem uden af publicere). Bemærk, at en kladde automatisk bliver slettet efter 30 dage, efter det er blevet lavet.

Vores Tutorial: At publicere et værk på AO3, Tutorial: At importere tekstbaserede værker, (på engelsk) og At publicere og redigere værker FAQ kan også hjælpe med de spørgsmål, du måtte have til publicering- og importeringsprocesserne.

At tagge dine værker

På AO3 bliver fanværker grupperet efter fandom (det vil sige efter titlen på den kanon, der er kilden til fanværket), ikke efter karakter eller par. Du kan finde nogle eksempler på disse op vores side med lister over Fandoms. Fandom er et obligatorisk tag for alle værker, mens forhold og karakterer er valgfrie. Desværre kan det at indtaste dit ship-tag i Fandom-feltet gøre værket svært for andre brugere at finde, da siden ikke kan linken sådanne værker til andre værker med samme ship.

For at gøre bedst brug af vores tagging-system, og for at gøre det muligt for andre brugere at finde dit værk, er der her nogle tips:

 • Indtast navnet på din kanoniske kilde i Fandom-feltet. Det er måske en TV-serie, en bog eller bogserie, en manga eller anime, computerspil, etc.
  • Hvis du skriver om en virkelig person, kalder vi det Real Person Fiction (eller RPF) og bruger andre Fandom-tags til at repræsentere disse værker. For eksempel kan du tagge med navnet på det sportshold, bandnavn, eller hvis du skriver om en skuespiller, og du vil med stor sandsynlighed finde en RPF-variation som Wicked (RPF).
  • Hvis dit værk hører hjemme i to fandoms, eller er en crossover, kan du indtaste navnene på de to fandoms som separate tags.
 • Mens Relationship (Forhold) and Character (Karakter)-tags ikke er nødvendige, søger brugere ofte på dem, så det er en god idé at indtaste disse felter. Du kan tagge in dit eget sprog, og vi vil derefter forbinde dine værker med andre værker om det samme forhold eller karakterer.
  • Kanoniske forhold (eller 'officielle')-tags bliver sorteret alfabetisk efter karakterernes efternavne i henhold til det latinske alfabet. Feltet til forhold indikerer ikke, hvem der er top eller bottom, hvem der er dom eller sub.
   For at indikere, hvem der er top/bottom eller dom/sub, kan du bruge feltet til Additional Tags (Yderligere tags)! I dette felt kan du bruge separate tags til hver karakter og bruge deres fulde navne. For eksempel "Top Todoroki Shouto" og "Bottom Midoriya Izuku".

At gemme dit værk fra søgemaskiner

Når du publicerer eller importerer et værk, kan du vælge at låse værket, så kun dem, der er logget ind på en AO3-konto, kan finde det. Tjek Hvordan styrer jeg, hvem der kan tilgå mine værker? for at finde ud af, hvordan du kan gøre dette ved nye og allerede eksisterende værker.

Hvis du importerer værker, kan du krydse af i boksen under Preferences ved siden af "Lock all imports to registered users only" (Lås alle importeringer så kun registrerede brugere har adgang), lige under der, hvor du indsætter URL(erne) til det værk, du er ved at importere.

Afkrydsningsfelt for at låse dine værker op for kun indlogget brugere

Ting du ikke kan publicere

I øjeblikket er vores brugsbetingelser kun tilgængelige på engelsk, hvilket gør det svært for bruger, der ikke taler engelsk, at vide, hvad der er tilladt på siden. Så for at hjælpe dig, er der her en ikke-dybdegående liste af indhold, som vi ikke tillader på AO3:

 • "Test"-indlæg, medmindre de er placeret i den fandom, der hedder "Testing".
 • Et indlæg, der er lavet som introduktion eller i blogstil. Publicér venligst din introduktion på din profil som beskrevet ovenfor.
 • Kommerciel reklame. Du må ikke anmode om penge fra nogen i hverken dine værker, på din profil eller i kommentarerne på dine eller andres værker. Det gælder, lige meget om du beder om donationer, sælger opgaver eller doujinshi, eller promoverer et publiceret værk, som du er fan af. Denne side er udelukkende ikke-kommerciel.
 • Værker, der angriber andre fans direkte på grund af de ships, de godt kan lide. Du er velkommen til at publicere værker om det ship, du godt kan lidt, og at undgå værker om ships, du ikke kan lide. Men at publicere værker, der angriber de personer, der shipper noget, du ikke kan lide, kan anses som chikane.

At publicere denne type værker kan pådrage din konto sanktioner.

Hvor kan jeg få mere information?

Vores AO3 FAQ og vigtige meddelelser er gode steder at finde et bredt omfang af information.

Hvis du er usikker på, hvilket type indhold, der er tilladt, kan du kontakte Policy & Abuse. Hvis du har spørgsmål om siden, der ikke er besvaret i vores andre dokumentere, kan du kontakte Support. Begge grupper vil med glæde besvare alle de spørgsmål, du måtte have.

Alle disse ressourcer er tilgængelige på et hav af sprog!

For at få adgang til FAQ- og nyhedsoplæg i andre sprog, kan du gå til hovedmenuen (under navnet på siden) og vælge "About" (Om) og derefter "FAQ" eller "News."

Navigation til FAQ-siden

For at ændre sprog, kan du vælge menuen, scrolle til det sprog, du foretrækker, og vælge "Go" (Vis)-knappen.

Ændring af sprog


OTW er nonprofit forældreorganisationen for flere projekter, heriblandt AO3, Fanlore, Åbne Døre, TWC, og OTW Juridisk Rådgivning. Vi er drevet af fans, udelukkende finansieret af donationer, og bemandet af frivillige. Lær mere om os på OTWs Hjemmeside . Vil du vide mere om vores hold af frivillige oversættere, som har oversat dette indlæg, kan du tjekke Oversættelsessiden.