AO3 News

Post Header

Published:
2018-12-13 19:57:31 -0500
Original:
The Archive now supports a whole lot more characters!
Tags:

🎁

Takket være en lenge planlagt oppgradering av databasen, tillater nå Archive of Our Own – AO3 (Vårt eget arkiv) bruk av alle de nyeste emojiene, så vel som utvidet sett av tegn for en rekke språk (slik som de mindre brukte tegnene innen kinesisk og japansk) i dine verk, kommentarer eller på din profil. 🎉🍾🎈🎊🎇. Faktisk, så støtter nå alle tekstfelt tegnsettet UTF8MB4, bortsett fra noen få vi har begrenset til latinske tegn og enkelte symboler for tegnsetting, slik som innen pseudonymer og navn på samlinger.

🔧

UTF8MB4-koding ble tilgjengelig bare et par år etter starten på AO3, så vi hadde allerede en ganske omfattende database som brukte den eldre kodingen da oppgraderingen ble uunngåelig. Etter vårt nylige serverarbeid, hvilket inkluderte en oppgradring til MySQL 5.7, ble folk som prøvde å poste et verk eller en kommentar med et tegn som ikke var støttet (f.eks. en av de nye emojiene) vist en lite hjelpsom blank feilside, noe som bare forverret problemet.

Dessverre ville overføring av hele vår 617 GB store database ha vært en enorm påkjenning, som sannsynligvis ville medført dagesvis med nedetid. Heldigvis var vi i stand til å lage en slagplan som tillot oss å begrense nedetiden til et minimum ved å gjøre endringer på en ny, tom kopi av en databasetabell, mens den "gamle" tabellen med all dataen fortsatt var i bruk. Så snart hver enkelt av de nye tabellene var klare, kopierte vi over dataene, og satte den nye tabellen i bruk, og bevegde oss deretter videre til neste tabell.

😱

Takket være den flittige innsatsen til vår frivillige systemadministrator james_ har vi fullført arbeidet på litt under en uke, og uten å miste noe data. Derimot traff vi på et uventet problem med en av begrensningene vi har lagt på databasen for å unngå skapelsen av flere tagger med identiske navn.

Grunnet en endring i måten data blir sammenlignet på, blir enkelte tegn slik som ss og ß nå behandlet som om de er like. Dette betyr at da vi kopierte en tagg slik som "Weiss Kreuz" til det nye systemet, og deretter noen sekunder senere prøvde å kopiere "Weiß Kreuz", ville den andre taggen bli ansett som et duplikat og droppet i det stille. Dette gjorde verk originalt postet til taggen som ble droppet vanskelig å finne i et par dager, siden taggen ikke dukket opp på verket lenger.

Så snart vi oppdaget problemet og sporet opp årsaken, var vi i stand til å bruke en backup av databasen til å rekonstruere endringene vi hadde gjort opp til punktet for den endelige overgangen, slik at vi kunne sammenligne de to tabellene og gjenopprette taggene som hadde blitt mistet.

👍

Sammen med våre taggorganisatorer, er vi for øyeblikket i prosessen med å sette alle de påvirkede taggene tilbake i systemet, noe som også vil få dem til å dukke opp på verkene sine igjen. Vi beklager dersom dine verk eller bokmerker ble påvirket av dette problemet!

Selv om oppgraderingen vår nå er komplett og våre databaser tillater disse tegnene, så kan det være lurt å tenke over at enkelte enheter og nettlesere, så vel som apper og e-lesere som benytter MOBI-format, kanskje ikke viser dem slik de skal være. Men, vi håper du kommer til å like alle de nye emoji-alternativer dine og legger igjen ekstra fargerike kommentarer til skaperne! ❤🧡💛💚💙💜