AO3 News

Post Header

Published:
2014-10-24 12:14:50 -0400
Original:
Advocacy
Tags:

Sok rajongó ismerkedett meg az OTW (Szervezet a Transzformatív Munkákért) munkásságával az Archive of Our Own - AO3 (A Mi Archívumunk) és a Fanlore böngészése által, de nem minden látogatónk tudja, hogy az OTW egy képviseleti csoport illetve, hogy ez mit is jelent.

Az OTW számára ez azt jelenti, hogy nem csak tárhelyet biztosítunk a rajongói munkáknak, hogy ezzel megvédjük és megőrizzük őket. Az is hozzátartozik, hogy csatlakozunk a fandomokról és a rajongói munkákról szóló nyilvános párbeszédekhez. Felszólalunk, hogy javíthassuk a közösségi politikát és felfogást a rajongói munkákkal és a remix kultúrával kapcsolatban, hiszen ez hatással van ránk, rajongókra. A ti támogatásotok segít nekünk abban, hogy minél több módon és minél több helyen szólalhassunk fel olyan ügyekben, melyek mindannyiunkat érintenek.

Az OTW különösen fontosnak érzi, hogy képviselje a nők által vezetett rajongói közösségeket. Túlságosan is gyakran nézik a modern fandomokat túlnyomórészt férfiak által uralt területeknek, legyen szó a sport fandomról, a hagyományos sci-fi fandomról vagy újabb fandomokról. Mi hiszünk az olyan online, rajongói munka alapú közösségek értékében, melyekben a női, queer, genderqueer, szinesbőrú, valamint az egyéb marginalizált csoportok összegyűlhetnek.

Számunkra e területek képviselete nem áll meg az online segítségadásnál. Ezért is koncentrálunk egyre inkább az olyan valós terekre, mint például a Conok. Ebben az évben kiküldtünk OTW képviselőket a Comic-Conra és a Worldconra , illetve dolgozunk azoknak a támogatásán is, akik szeretnék az OTW-t és projektjeit képviselni a Conokon.

Felismertük továbbá azt is, hogy a segítségadás néha túlnő a fandomokon: ezért is szponzoráltunk egy rendezvényt az EFF-fel közreműködve a Dragon Con-on, mellyel az online adatvédelmi jogokért szólaltunk fel. Képviseltettük magunkat olyan fandom-párti rendezvényeken is, mint az AdaCamp, mely egy szabad szoftver oktatótábor, ami kifejezetten a nőket vonja be a technológia és a nyílt forráskódú szoftverek világába. És, mint mindig, a jogi képviseletünk révén a hatályos szerzői jogi törvények fényében az erős rajongói terekért és nagyobb kreatív szabadságért harcoltunk. Ezen tevékenységek adnak esélyt az önkénteseinknek, hogy képességeiket és önbizalmukat fejlesszék, miközben az OTW munkáját segítik.

Hiszünk abban, hogy képviselői munkánk hozzásegít egy erősebb rajongói tér létrehozásához saját magunk és közösségünk számára. Adományotokkal, mellyel az OTW-t támogatjátok, ti is segíthettek minket abban, hogy továbbra is hallathassunk hangunkat a rajongói munkákért.