AO3 News

Post Header

Published:
2014-10-24 12:11:40 -0400
Original:
Advocacy
Tags:

Molts fans van descobrir l'OTW (Organització per a les Obres Transformatives) mentre exploraven l'Archive of Our Own - AO3 (Un Arxiu Propi) o Fanlore, però no tots els nostres visitants s'adonen que l'OTW és un grup d’advocació, o el que això pot significar.

Per a l'OTW, això significa que no tan sols oferim espais per preservar i conservar obres de fans. També vol dir que incorporem les nostres veus a les converses obertes sobre el fandom i sobre les obres de fans. Nosaltres ens manifestem per tal de millorar les polítiques públiques i les percepcions sobre les obres de fans i la cultura transformativa que ens afecta a nosaltres com a fans. El teu suport ens ajuda a expressar-nos de més maneres i en més llocs sobre qüestions que ens afecten a tots.

L'OTW sent que és especialment important defensar els espais de fans dirigits per dones. Massa sovint, el fandom modern és vist com a un espai majoritàriament masculí, sigui en àrees del fandom dedicades a l'esport, a la ciència-ficció tradicional o fandoms més nous. Nosaltres creiem en el valor de les comunitats online basades en les obres de fans on es congreguen dones, gais i lesbianes, transgènere, persones de color i altres fans marginalitzats.

Per a nosaltres, advocar per aquests espais no comença i acaba tan sols amb la participació a la xarxa. És per aquest motiu que estem posant encara més atenció a la participació en espais de la vida real, com ara convencions. Aquest any, hem enviat representants de l’OTW a la Comic-Con i la Worldcon, i estem treballant en desenvolupar encara més recursos per a qualsevol persona que vulgui representar l'OTW o els seus projectes en convencions.

També reconeixem que aquest compromís supera de vegades el marc propi del fandom: és per aquest motiu que recentment hem patrocinat un esdeveniment al Dragon Con amb l’Electronic Frontier Foundation (EFF) per tal de defensar els drets de privacitat online. També hem estat presents en altres esdeveniments receptius envers el fandom, com ara l’AdaCamp, un centre de formació sobre codi obert adreçat a dones que treballen en àrees de tecnologia i cultura de codi obert. I, com ja és habitual, mitjançant el nostre treball legal hem defensat els espais per a fans i una llibertat creativa encara més gran sota les actuals lleis dels drets d'autor/a. Aquestes activitats proporcionen als nostres voluntaris i voluntàries l'oportunitat de guanyar confiança en les seves habilitats i talents al mateix temps que milloren la capacitat de l'OTW per dur a terme la seva tasca.

Creiem que l’advocació ens ajuda a crear un espai fan enfortit per a nosaltres i per a la nostra comunitat. Fent una donació a l'OTW pots assegurar que seguim utilitzant les nostres veus per parlar en representació de les obres de fans durant molts anys.